'Katliamda 128 ölüm haberi hatalı'

HDP tarafından yapılan bir açıklama ile Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin sayısının 128 olmadığı, hata yaptıkları belirtildi.

'Katliamda 128 ölüm haberi hatalı'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada Cumartesi günü Ankara'da gerçekleşen katliamla ilgili kamuoyundan özür dilendi. 

Olay sonrası bölgedeki cenazelerin vücut bütünlüğünün bozulması, Sağlık Bakanlığı verilerine ulaşılamaması ile vatandaşlardan gelen haberlerin yanlış değerlendirilmesi sonucunda yanlışlık yaptıklarını belirten HDP yetkilileri bu konuda özür diledi. 

HDP tarafından ismi ölenler arasında yer alan bazı kişilere ailesi ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri halen ulaşamamış, adı geçen kişilerin ölüp ölmediği konusu bile açıklığa kavuşturulamamıştı. Özellikle kamuoyunda İnşaat İş Genel Sekreteri olarak tanınan Serdar Ben konusunda yapılan açıklamalar belirsizliği arttırırken ailesi ve avukatları Ben'in hastenelerdeki cenazeler arasında olmadığını belirtiyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.