Trabzon'da tartışmalı Cami inşaatı 10 yıldır bitirilemiyor.

Trabzon Ortahisar ilçesinde bulunan Molla Halil Camii, mimarı yapısı nedeniyle büyük tartışmalara neden oluyor. Camiyi mimari bakımdan kiliseye benzeten halk Molla Halil Camisine bağış yapmıyor.

Trabzon'da tartışmalı Cami inşaatı 10 yıldır bitirilemiyor.
09 Haziran 2016 Perşembe 11:34

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde buluna ve inşaatı 2006 yılında başlayan Molla Halil Camii, 10 yıldır inşaat halinde duruyor. Mimarisi nedeniyle halk tarafından tepkiyle karşılanan camiye bağış yapılmıyor ve cami bu yüzden bitirilemiyor. Peki Trabzon Ortahisar halkı Camiye neden yardım etmiyor.


Karşıyaka Mahallesinde bulunan ve 2006 yılında inşaatına başlanan Molla Halil Camii, mimarisi nedeniyle 10 yıldır bitirilemiyor. Ortahisar halkının camiyi mimarisi nedeniyle kiliseye benzettikleri için, bağış yapmamaları sebebiyle, cami inşaatı yarıda kaldı. Yklaşık 2 milyon TL'ye ihtiyaç olunduğu belirtilen Molla Halil Camii'nin ne zaman biteceği belirsizliğini koruyor. Cami için yeterli bağış toplanamadığı için cami inşaatı Türk Diyanet Vakfı'na devir edilirken, Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Öztürk, caminin yıkılıp yıkılmayacağını diyanetin karar vereceğini söyledi.

Cami Kiliseye benziyor tepkisi

Konuyla ilgili açıklama yapan Karşıyaka Molla Halil Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Öztürk, şunları söyledi: Şekil olarak minarelerden vatandaşlarımız çok şikayetçi. Ben minareleri kiliseye benzetiyorum ama bunu da söylemek istemiyorum. Vatandaşlar da 'Kiliseye benziyor bu biz buna yardım etmeyiz' diyorlar. Bu sebepten dolayı yardım konusunda çok geri kaldık. Bu bakış açısı bizi yüzde 90 etkiliyor. Yardım için dolaşıyorum 'Karşıyakalılar bir camimiz var' diyorum onlar da; 'Kare minareli cami mi, ben oraya yardım etmem' diyorlar. 'Orası kiliseye benziyor ben böyle bir cami görmedim' diyerek yardım etmiyorlar" dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.