Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar ile nişanlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar ile nişanlandı. Sümeyye Erdoğan'ın nişanlısı Selçuk Bayraktar Kimdir?

Sümeyye Erdoğan, Selçuk Bayraktar ile nişanlandı
21 Mart 2016 Pazartesi 13:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile nişanlandı. Aile araasında gerçekleşen nişan töreni Tarabya Huber Köşkü'nde yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılması planlanan nişan töreni Özdemir Bayraktar'ın kalp rahatsızlığı nedeniyle ertelenmişti. Ankara ve İstanbul'da yaşanan terör saldırıları nedeniyle aile arasında gerçekleşen nişan töreni Tarabya Huber Köşkü'nde yapıldı. Nişan törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ailesi, Bayraktar ailesi ve yakın çevresi katıldı. Tören öncesinde alınan geniş güvenlik önlemleri nedeniyle hiçbir basın mensubu tören alanına yaklaştırılmadı.

Selçuk Bayraktar Kimdir?

1997 yılında Robert Koleji'nde mezun olan Selçuk Bayraktar, 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarında aldığı burs kapsamında, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Upenn’de devam ettirdi. Aynı zamanda ödüllü akademisyen Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevini sürdürdü. Selçuk Bayraktar araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak doktora teklifi almıştır.

Doktora eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla MIT’den de ikinci yüksek lisans diplomasını alarak, doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir.

Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar Makina bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah mesut etsin.