PKK'nın katlettiği şehit öğretmen son yolculuğa uğurlandı

Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın cenazesi, son yolculuğa uğurlandı.

PKK'nın katlettiği şehit öğretmen son yolculuğa uğurlandı
16 Temmuz 2017 Pazar 17:46

Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca öldürülen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın cenazesi bugün kaldırıldı. Memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde son yolculuğana uğurlanan Yılmaz'ın cenazesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ta katıldı.

Yılmaz'ın cenazesi, ilçe merkezinde gerçekleştirilen tören ve kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı yaklaşık 1 saat mesafedeki Demirkapı köyüne getirildi. Baba Hamit Yılmaz, Bakan Yılmaz ve Bakan Işık aynı araçla defin işleminin yapılacağı köye geldi.

Helalliğin ardığından şehit öğretmen Yılmaz, toprağa verildi. Bakanlar Işık ve Yılmaz, kabre toprak attı.

Bakan Yılmaz, şehidin babası Hamit Yılmaz'a oğlunun tabutu üzerindeki Türk bayrağını, Bakan Işık ise fotoğrafını teslim etti.

Kabir başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Gümüşhane Valisi Okay Memiş, TBMM Meclis İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile diğer ilgililer, defin işleminin ardından aileye taziyelerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.