Meteoroloji'den kar ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yurdun birçok bölgesi için ise yağış ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den  kar ve kuvvetli yağış uyarısı
12 Şubat 2018 Pazartesi 13:59

Meteoroloji tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yurdun birçok bölgesi için ise yağış ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Yurdun büyük kısmında etkili olan sağanak yağışların hafta boyunca sürebileceği belirtiliyor.


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzincan, Erzurum ve Ağrı il genelinde, öğleden itibaren ise bölge genelinin aralıklı ve hafif yağışlı olacağı, yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken ve Cıbıltepe'de 55, Ergan'da 84 santimetre olarak kaydedildi.

Uzmanlardan çığ uyarısı

Yetkililer, buzlanma, don ve pus olaylarının yanı sıra dik ve eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Yağış ve kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güneydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sivas, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Adana ve Osmaniye'nin kuzeyi ile Kahramanmaraş'ın batısında öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çankırı, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; öğle saatlerinde Adana ile Osmaniye'nin kuzey ve Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.