Bayramda Hangi Otoyol ve Köprüler Ücretsiz?

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayram'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücretsiz mi? Bayram'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz mi? Bayram'da Osman Gazi Köprüsü ücretsiz mi? tüm soruların yanıtları detaylarıyla haberimizde...

Bayramda Hangi Otoyol ve Köprüler Ücretsiz?
11 Eylül 2016 Pazar 15:26



 Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerden bayram tatili boyunca ücret alınmayacak.

Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessesse ve işletmecelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri 12 Eylül Pazartesi gününden başlayarak, 15 Eylül Perşembe günü saat 24.00'e kadar ücretsiz olacak.

Yeni açılan Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçişler ise işletmecileri özel sektörden olduğu için ücretli olmaya devam edecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Kurban Bayramı boyunca İETT otobüslerinin yüzde 50 indirimli, ana arterler ve yol üzerinde bulunan İSPARK'ların ise ücretsiz olacağını açıkladı.6Öte yandan, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nden (İETT) yapılan açıklamada bayram süresince toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olacağı duyuruldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirterek, 'Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz' dedi. Arslan, vatandaşların yola çıkmadan önce yol durumları hakkında bilgi alması gerektiğine işaret ederek, Ücretsiz Alo 159 hattından da yol durumlarına ilişkin bilgi alabilecekler' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.