Bakan Kılıç: KYK'da 500 bin yatak kapasitesine yaklaşıyoruz

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda 500 bin yatak kapasitesine adım adım ilerliyor. Bakan Akif Çağatay Kılıç, 'Göreve geldiğimizde koyduğumuz 500 bin yatak kapasitesi hedefine yaklaşmak üzereyiz.' açıklamasını yaptı.

Bakan Kılıç: KYK'da 500 bin yatak kapasitesine yaklaşıyoruz
28 Kasım 2015 Cumartesi 00:16

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Milliyet Gazetesi'ne yaptığı röportajda, KYK yurtlarının yatak kapasiteleri, Türkiye genelinde kurulan gençlik merkezleri, uyuşturucu ile mücadele konusunda ve kulüpler yasası ile alakalı açıklamalar yaptı.

KYK yurtlarının yatak kapasiteleri

KYK yurtlarının 81 ilde olduğunu ifade eden Akif Çağatay Kılıç, toplam 552 yurt bulunduğunu söyledi. Yıl sonu itibari ile KYK yurtlarındaki öğrenci sayısının  453 bin 244 olacağını belirten Kılıç, göreve geldiklerinde belirledikler 500 bin yatak kapasitesine ulaşmak üzere olduklarını söyledi.

Gençlik merkezleri

Akif Çağatay Kılıç, gençler için yapılan en önemli projelerden birisininde gençlik merkezleri olduğunu belirtti ve 2002 yılında gençlik merkezleri sayısı 11 bin 614 iken, 2015 yılında bu sayının 1 milyon 241 bine ulaştığına vurgu yaptı. Gençlik merkezlerinin, gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmalarını, milli ve manevi değerlerini özümlemelerini amaçladığını ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadele

Bakanlığın uyuşturu ile mücadele konusunda 20 dernek ve vakıfa destek verdiğini belirten Kılıç, dernek ve vakıflara son iki yıl içerisinde 1 milyon 726 bin TL maddi destek sağlandığını söyledi.

Doping ile mücadele ve kulüpler yasası

Doping ile mücadele kapsamında kulüpler yasasının değişeceğini ifade eden Spor Bakanı, görevde oldukları süre içerisinde doping vakalarının minimuna indiğine vurgu yaptı. Kulüpler yasasını hayata geçirerek sporda şiddetin tamamen önüne geçmeyi planladıklarına dikkat çeken Kılıç, bütün kulüpler ile anlaşma noktasında olduklarını ve bundan sonra Meclis'te yasanın geçeceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahu - 8 yıl önce
Güzel vaatler. Umarım başarılı olur
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Paralele bir tane bile öğrenci bırakmamak lazım.