Arabulucular 'Kızılay Akademi'den yetişecek!

Kızılay Akademi'de uluslararası insani ilişkiler eğitimi verilen öğrenciler mezun olduktan sonra siyasi krizlerin yaşandığı bölgelerde arabuluculuk faaliyetleri yürütecek.

Arabulucular 'Kızılay Akademi'den yetişecek!
21 Mart 2016 Pazartesi 08:48

Türk Kızılayı arabulucu yetiştirecek. Kızılay'ın 2020 Vizyon Projeleri arasında en dikkat çekeni 'Kızılay Akademi'. 2020 Vizyon Projeleri, Türk Kızılayı'nın 4 yıllık stratejik planlamasını kapsıyor. 2020 Vizyon Projeleri, 81 ilin şube başkanlarının katıldığı istişare toplantısıyla İstanbul'da belirlendi. İnsani yardım ve eğitim konularının öne çıktığı projeler arasında en çok dikkati çeken proje ise Kızılay Akademi Projesi.
Proje hakkında Yeni Şafak'a konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Kerem Kınık, "Kızılay Akademi, Kızılay'ın ve insani yardım sektörünün ihtiyaç duyduğu alanda insan kaynaklarını yetiştirecek. Üniversitelerdeki uluslararası ilişkiler bölümü gibi uluslararası insani ilişkiler bölümü açacağız" dedi. Savaşların hep siyasi ilişkilerin üzerinden durdurulmaya çalışıldığını ifade eden Kınık "Ancak işin bir de insani boyutu var. Bu anlamda biz önümüzdeki dönemde Kızılay Akademi kurmayı planlıyoruz. Kızılay Akademi, Kızılay'ın ve insani yardım sektörünün ihtiyaç duyduğu alanda insan kaynaklarını yetiştirecek." şeklinde konuştu.

Ayrıca insani diplomasi birimi kuracaklarını belirten Kınık bu sayede savaşın tarafları arasında barışın sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için arabuluculuk faaliyetlerinin yürütüleceğini kaydetti.

2020 Vizyon Projeler arasında diğer dikkat çeken başlıklar ise şöyle:

Türk Kızılayı, dünya genelinde insani yardımları organize eden Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığı'nın 2017'deki seçimlerinde aday olacak.

Türkiye'nin tüm kan ihtiyacını tek başına karşılayacak potansiyele ulaşılacak.

Afet müdahale konseptinden afete hazırlığa geçilecek.

Etkin göç hizmeti modeli oluşturulacak.

AR-GE merkezi kurulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 8 yıl önce
Dünyayı kontrol etmeliyiz ki insanlık adına işler doğru yapılsın