53. Kütüphane Haftası etkinlikler ile başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 53. Kütüphane Haftası çerçevesinde 27 Mart-2 Nisan tarihlerinde panel, konferans, tiyatro, konser gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

53. Kütüphane Haftası etkinlikler ile başladı
27 Mart 2017 Pazartesi 15:24

53. Kütüphane Haftası bugün başlıyor. Hafta dolayısıyla Kültür Dairesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Hafta boyunca gerçekleştirecek etkinliklerle, çocukların ve bireylerin okuma ile kütüphane kullanma alışkanlıklarının artırılması hedefleniyor.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkinlikler, Ankara'da bugün Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katıldığı toplantı ile başladı.

Etkinlikte, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu konser sunacak, "Sıra Dışı Okurlar" ile kütüphanelerden gelen veriler sonucu belirlenen, en çok kitap okuyanlara ödülleri verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kitap okumanın yaşı ve mazereti olmadığını, koşulların zorlanabileceğini gözler önüne seren ve bulundukları illerdeki halk kütüphanelerinin müdavimleri olan dört kitap kurdunun hikayesini belgeselleştirdi. "Sıra Dışı Okurlar 7" belgeseline konu olan dört kitapsever, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile bir araya gelecek ve ödüllerini alacak.

Aynı gün, "Yeni Enformasyon Teknolojilerinin Milli Kütüphanelere Etkileri" başlıklı panel ile kütüphanelere ilişkin konferans da düzenlenecek.

Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda 28 Mart Salı günü "Türkiye'de e-kitap Uygulamaları", 29 Mart Çarşamba günü ise "Bilgi Okuryazarlığı ve Yeni Bilgi Teknolojileri" ve "Sosyal Medya Kütüphaneciliği" başlıklı paneller gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" adlı tiyatro da Çarşamba saat 20.00'de Küçük Tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, 27 Mart Pazartesi günü Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi'nde karma el sanatları sergisi Ankaralılarla buluşturulacak.

Yazarlar Münevver Oğan, Kevser Ruhi, Serkan Menemen, Hulusi Gürpınar, İclal Nur ve Pelin Güneş hafta boyunca Gölbaşı, Ayaş, Beypazarı, Pursaklar ve Keçiören'de söyleşi ve imza günü gerçekleştirecek.

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası kapsamında ülke genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

53. Kütüphane Haftası yapılacak etkinlik bilgilerine ulaşabilmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.