Milli Takım Avrupa Şampiyonası biletini kaptı

Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında, Torku Konya Arena'da İzlanda ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız sahadan 1-0 galip ayrılarak Fransa'nın yolunu tuttu.

Milli Takım Avrupa Şampiyonası biletini kaptı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

A Milli Futbol Takımı, bugün saat 21.45'te 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında İzlanda ile karşılaştı. Sahadan 1-0 galip ayrılan Millilerimiz bu sonuç ile gruplar arasında en iyi 3. oldu ve Fransa'ya direk olarak gitmeye hak kazandı.

Maçtan Önemli Notlar

Milli takımımızın santra yapmasıyla başlanan maçın ilk dakikalarında iki takımda kontrollü bir oyun sergilediler. Oyuna santrafor özellikli futbolcu ile başlamayan ve İzlanda karşısında gol arayan Türkiye, 26. dakikada gol fırsatı buldu. Millilerimiz, Arda Turan ile yakalanan fırsatı değerlendiremedi. İlk yarı itibariyle fazla pozisyonun olmadığı maça iki takımda 0-0'lık skor ile soyunma odasına gittiler. İkinci yarıya konuk ekip İzlanda başlıyor. 49. dakikada gole yaklaşan ay yıldızlı takımımız, ceza sahası dışında bulunan Selçuk İnan kaleye şutunu çekmesi sonucunda İzlanda kalecisi gole izin vermedi. Topla oynama oranlarında Türkiye'nin üstün olduğu maçta dakikalar 72'yi gösterdiğinde oyuna santrafor özellikli oyuncu Cenk Tosun girdi. Bu değişiklikten sonra Fatih Terim gol atma umuduyla Umut Bulut'uda oyuna aldı. 77. dakikada Milli Takım'da sonradan oyuna giren Gökhan Töre rakibine sert müdahale sonucu oyundan atıldı. Bu kart ile sahada 10 kişi kalan milli takım  89. dakikada serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Selçuk İnan güzel bir vuruş ile Milli Takımı İzlanda karşısında 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın sonuna 4 dakika eklenmesinin ardından maçta başka gol olmuyor ve Türkiye Konya'da konuk ettiği İzlanda'yı 1-0 mağlup ediyor.

Bu sonuç ile Türkiye,  Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı Selçuk İnan'ın golu ile 1-0 yenerek gruplar arası en iyi 3. oluyor ve Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na direk olarak katılıyor.

 

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu,Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup,  Ozan Tufan, Arda Turan



İzlanda: Kristinsson, Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Gudmundsson, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason, Finnbogason, Sigthorsson

Goller: 89.dk Selçuk İnan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.