MHP'de Meral Akşener disipline sevk edildi

MHP'de Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

MHP'de Meral Akşener disipline sevk edildi
16 Ağustos 2016 Salı 11:36

Meral Akşener, disiplin kuruluna sevk edildi. MHP Meral Akşener ile birlikte Ali Sağır, Mehmet Bilgiç ve Ayhan Erel'de disiplin kuruluna sevk edildi.  

Meral Akşener ile Çağrı Heyeti'nden Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet  Bilgiç'in, MHP Tüzüğü'nün 11. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle, parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Merkez  Disiplin Kuruluna sevklerine karar verildi. 
 
MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Akşener, Erel, Sağır  ve Bilgiç'in parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren MHP Tüzüğü'nün 11.  maddesini ihlal ettiği kaydedildi. 
 
Açıklamada, bu kapsamda, Akşener ve Çağrı Heyeti üyelerinin, parti  üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle, tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna  sevklerine karar verildiği kaydedildi.
 
MHP Tüzüğü'nün "Partili Üyelerin Görev ve Sorumlulukları"nı düzenleyen  11. maddesi şöyle:"MADDE 11- Parti üyeleri;a. Parti içinde  karşılıklı sevgi, saygı ve ahlâk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı  fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre  birlik ve beraberlikiçinde çalışmayı,b. Partinin yetkili kurullarınca  alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti  faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi,c.  Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve  yaymayı,d. Seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için  güçleri nispetinde çalışmayı,e. Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke  ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek  ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.  "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.