2018 Liseye geçiş sınavı (LGS) sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB açıklama yaptı mı?

2018 Liseye geçiş sınavı (LGS) bugün yapılacak. Sınav sonrasında sınav heyecanı biterken sonuçlar için telaş başlayacak. Merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınavda 90 soruya cevap vermeye çalışan öğrencilerin akıllarında çok sayıda soru bulunuyor. Sınav nasıldı? İptal edilecek soru var mı? En önemlisi de sonuçlar ne zaman açıklanacağı olacak.

2018 Liseye geçiş sınavı (LGS) sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB açıklama yaptı mı?
02 Haziran 2018 Cumartesi 02:00

2018 Liseye geçiş sınavı (LGS) Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılacak. Merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da başlayacak. Peki bugün yapılan sınavın ardından en merak edilen sorular LGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak, sonuçlar ne zaman açıklanacak, sınav nasıldı, iptal edilecek sorular var mı, MEB açıklama yaptı mı olacak. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun detayları haberimizde...

Sadece 8. sınıf öğrencilerin gireceği sınav için binlerce öğrenci iyi bir liseye girebilmek için soruları çözecek. Öğrencilere sözel ve sayısal olmak üzere iki kitapçık verilecek. Bunların cevapları iki ayrı optik cevap forma doldurulacak. 

Haziran ayında iki oturumda gerçekleştirilecek sınav, 75 dk ile 60 dk olmak üzere toplam 135 dakika sürecek. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru yer alacak. Bu sınavdaki sorulara benzer olarak örnek soruların yayınlanması daha önce yapılmıştı.

2018 Liseye geçiş sınavı (LGS) örnek soruları için TIKLAYINIZ...

2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınavına katılacak binlerce orta öğretim öğrencisinin merakla beklediği gün geldi.  LGS sınavı 2 Haziran günü yani bugün iki bölüm halinde gerçekleştirilecek. Sınavın ilk bölümü 09.30'da, ikinci bölümü 11.30'da başlayacak. Peki 2018 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavın ne zaman açıklanacağı belli oldu. Merkezî Sınav sonuçları 22 Haziran 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde ilan edilecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.