2018 LGS oturumları ve örnek sorular- Sınav ne zaman, kaç saat sürecek?

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yaklaşması ile hem veliler hem de öğrenciler sınavın ne zaman olduğunu, sınav süresi ile oturum sayısını merak ediyor. Merkezi sınav ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav bu haftasonu gerçekleştirilecek. İşte LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum sorularının yanıtları...

2018 LGS oturumları ve örnek sorular- Sınav ne zaman, kaç saat sürecek?
30 Mayıs 2018 Çarşamba 14:10

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı. Binlerce öğrenci merkezi sınav ile öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınava girecek. Sadece 8. sınıflar için düzenlenen sınavın yaklaşması ile öğrencilerin ve velilerin akıllarına gelen ve merak ettiği sorular daha da artıyor. Sınavla ilgili olması nedeniyle "LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum" soruları akılları meşgul ediyor. Hem yanlış zamanda sınav yerine gitmemek için hem de ne kadar süre boyunca evlatlarını bekleyeceğini bilmek isteyen veliler bu soruların cevaplarını araştırıyor. İşte LGS ne zaman yapılacak, kaç saat sürecek, kaç oturum sorularının yanıtları...

2018 LGS sınavı ne zaman, kaç saat sürecek?

Hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanı sınav süreci ile başladı. Liseye geçiş maratonu sınavla birlikte başlayacak. Sınav 2 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak. Sınav süresi 135 dakika olacak. 

Sınav bu yıl ilk defa yapılacak. TEOG yerine geçen LGS'de sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

LGS kaç oturum?

İlk defa uygulanacak olan sınav iki oturumdan oluşacak. Sözel ve sayısal olmak üzere adlandırılan oturumlar toplamda 135 dakika ve 90 sorudan oluşacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve öğrencilere 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

MEB, sınav sisteminin daha iyi anlaşılması ve nasıl sorıların geleceğini göstermek amacıyla sayısal ve sözel alanlarından örnek sorular kitapçığını yayımladı. İşte o sorular;

SAYISAL ALANDAKİ ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZEL ALANDAKİ ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.