LİDER EĞİTİMCİ YAZARLAR DERNEĞİ ZEYTİN DALI HAREKATI BASIN AÇIKLAMASI

LİDER EĞİTİMCİ YAZARLAR DERNEĞİ ZEYTİN DALI HAREKATI BASIN AÇIKLAMASI
25 Ocak 2018 Perşembe 09:09

Son günlerde sınırlarımızın dibinde, yanı başımızda gelişen olaylar, hükümetimizin müdahalesini gerekli kılmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına, huzur ve sükununa yönelik bu terör koridoruna müdahale doğru ve yerinde bir karardır. Maddi ve manevi bütün imkanlarımızla hükümetimizin, ordumuzun arkasındayız. 

Yabancı ve komşu ülkelerce Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan haddini aşan açıklamaların da karşısındayız. Hiçbir işgüzar açıklama ülkemizin Cumhurbaşkanını ve ordusunu haksız gösteremez. Zira malum ülkelerin aynı durum ile karşılaştıklarında nasıl orantısız güç kullandıklarını sivil, çoluk çocuk, kadın, yaşlı, hasta, yaralı ayırımı yapmadan katliam yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Gerektiğinde bu ülkelerin de hadlerini bildirme konusunda muktedir olduğumuz aşikardır. 

Bütün olumsuz şartlara rağmen merhametli Türk ordusu, sivillerin canına ve malına zarar gelmemesi için alınması gereken bütün adımları atmışlardır. Bütün önlemleri almış adım adım terörü püskürtmektedirler. Zaten o bölgede yaşayan sivil halkın da Türk ordusunun müdahalesini desteklemekte olup hükümetimizin aldığı kararın ne kadar isabetli olduğunu ispatlar niteliktedir.

Ülke sınırları içerisinde yapılan kalleşçe planlar ve saldırılar ile mücadele edilirken maalesef ülke içerisinde de benzer hadsizlikler cereyan etmektedir. Ülkenin ekmeğini yiyen sözde aydınların da aykırı beyanları talihsiz birer beyandır. Vicdanları yaralayan bu talihsiz açıklamaları yapan sözde aydınları kınıyoruz. Savaş zamanında ülkesinin yanında ve hizmetinde olmayanların, ülkeyi ve orduyu yıpratıcı açıklamalarından dolayı hukuk önünde hesap vermeleri gerektiği kamuoyu tarafından istenmektedir. Bu isteği biz de haklı ve gerekli buluyoruz. Vatansever savcıları göreve davet ediyoruz.

Türk toplumunun görünen bir ordusu vardır ancak; Türk toplumunun tamamı birer askerdir, birer ordudur. Biz askerimizin, devletimizin yanında her türlü terörizmin karşısındayız. Devletimizin terör konusunda ihtiyaç duyduğu her anda, her yerde göreve hazırız. Bu haklı mücadele ülkemiz içinde ve dışında tek bir terörist bile kalmayana dek mücadele ve operasyon devam etmelidir. 

Bu uğurda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, geride kalanların başı sağ olsun diyoruz. Peygamber ocağı olan ordumuzun her bir neferinin şehit olduğunda ilk kucak açanın efendimiz olduğunu da biliyoruz. 

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, 
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.

Mehmet Akif'in sözleriyle ordumuzu selamlıyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun diyoruz.

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.