Ali Yalçın: "AB, Türkiye Hükümetine Karşı Farklı Politikalar Geliştirmeli"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 35 incisi düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısında konuştu. Ali Yalçın, konuşmasında, Avrupa birliği Bakanı Ömer Çelik'in fasılları açma konusundaki açık daveti ve cümleleri AB tarafından açık çek olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Ali Yalçın: "AB, Türkiye Hükümetine Karşı Farklı Politikalar Geliştirmeli"
06 Aralık 2016 Salı 11:52

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi toplantısında konuştu. 35. düzenlenen toplantıda konuşan Ali Yalçın, AB'nin Türkiye Hükümetlerine karşı farklı politikalar geliştirmesi gerektiğini belirtti. Toplantıda konuşan AB Bakanı Ömer Çelik ise, AB'ye seslenerek Fasılların açılması gerektiğini ifade etti. 

Yalçın: AB, Türkiye Hükümetine Karşı Farklı Politikalar Geliştirmeli
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AB’nin Türkiye ile müzakereleri dondurma tavsiyesi kararı ile ilgili  "Bu tavsiye kararını, AB’nin 15 Temmuz sürecinde gösteremediği tepkiyle yüzleşememesinden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Sayın Bakan Çelik’in fasılları açma konusundaki açık daveti ve cümlelerindeki kararlılık AB tarafından açık çek olarak görülmelidir. Bizlerin, AB ve müzakerelerle ilgili takındığımız bu mutedil tavır, AB liderleri tarafından Türkiye hükümetine karşı yeni politikalar geliştirme fırsatı olarak değerlendirilmelidir." şeklinde değerlendirdi. 

15 Temmuz'da ilk toplu tepkiyi Memur-SEN verdi

Konuşmasında 15 Temmuz kanlı darbe kalkışmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “15 Temmuz’da ilk toplu tepkiyi veren ve üyelerini sokağa davet eden kuruluş Memur-Sen’di. Türkiye 15 Temmuz gecesi zorlu bir sınavı başarıyla atlattı” şeklinde konuştu. 

Çelik:  "Fasılları Açalım"

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 35’inci toplantısının açılışında konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu’nun tavsiye kararını eleştirdi. Çelik, AB'nin bu tutumuna, "Dışlayıcı, fasılları siyasi sebeplerle açmayan bir yaklaşımla ilerlemek söz konusu olmaz. Fasılları açarsınız, konuşuruz ve fotoğraf net bir şekilde ortaya çıkar. AB'ye sesleniyorum, gelin fasılları açalım, fasılları açarsanız net bir şekilde konuşuruz. Bundan sonraki süreç çok daha önemli" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.