erkeklerde sertleşmeme neden olur,ereksiyon sorunu nasıl giderilir

erkeklerde sertleşme nedir,sertleşmesi için ne yapılmalı,sertleşmeyi sağlayan kuvvet macunu,erkeklerde iktidarsızlık sorunu,sertleşmeme sorunu nedeni gibi soruların yanıtları haberimizde..

erkeklerde sertleşmeme neden olur,ereksiyon sorunu nasıl giderilir
Admin
Admin
13 Eylül 2019 Cuma 16:05

Aslında erkekler için günümüzün vebası diyebiliriz bu soruna.İnsan hayatında cinsellik çok büyük bir yer kaplar.Bunun sonucunda da ergenliğe adım atan her erkek elbette cinsel bir deneyim yaşamak ister.Cinsel bir deneyim için penisin yeteri kadar sert duruma gelmesi gerekir.Eğer bütün uyaranlara rağmen penis ereksiyon sağlayamıyorsa malesef o kişi de erektil disfonksiyon yani sertleşme sorunu olduğu düşünülür.

Öncelikle sertleşmenin nasıl olduğunu anlatalım.Bir erkek masturbasyon yaparken,cinsel deneyim yaşarken,rüyasında hatta durduk yere bile ereksiyon haline girebilir.Ereksiyon sağlayan bir erkek cinsel deneyime hazır duruma gelmiş demektir.Ereksiyon sağlayabilmek için erkek de elbette cinsel istek olması gerekir.Özellikle 16 yaşından sonra erkekler de ciddi boyutta cinsel istek artışı olur ve günde defalarca erektil duruma gelebilir.Penisin sertleşmesi için beyinden komut gelir ve vucutta kan akışı hızlanır.Penise ciddi düzeyde kanın pompalanması sonucu erkek de sertleşme olur.Sertleşme oranı kişiden kişiye fazlası ile değişebileceği gibi, kimi zaman çok iyi sertleşen bir erkeğin penisi, farklı bir zamanda yeterince sertleşemeyebilir.

Sertleşmeme sorununu aslında başlıklar halinde daha kolay açıklayabiliriz.

A-Cinsel isteksizlik ve sonucunda sertleşememe

Bu aslında normal karşılanabilir.Özellikle yaş ilerledikçe cinsel istek bir çok erkek de azalacaktır.Ancak genç yaşlarda cinsel isteksizlik oluyorsa mutlaka uzman bir doktorun bu sorunu detaylıca incelemesi gerekebilir.Cinsel isteksizlik yaşayan bir erkek doğal olarak sertleşme sorunu ile karşılaşacaktır.Partneri ile problemleri de beraberinde getirecektir.Cinsel isteksizliğin bir çok sebebi olabilir.Sertleşememe sorununun altında yatan tek sebeb cinsel isteksizlikse lütfen ilaç kullanarak bunu ötelemeyin.Farklı şeyler deneyerek bu sorunu aşmaya çalışın.

B-Psikolojik olarak sertleşememe

Herkes şunu iyi bilir ki asıl sertleşme penis de değil, beyinde olur,.Kısacası bu iş tamamen beyinde bitiyor.Penis cinsellik için sadece aracı organ.Geçmişte yaşanan küçük bir olay bile penisin sertleşememe durumunu ortaya çıkarabilir. Beyin istemezse birey sertleşme sağlayamaz.Erkeklerin bir çoğunda sertleşememenin en büyük nedeni psikolojiktir.İyi bir psikolog bu sorunun altında yatan sebebi bulup, sizi sağlığınıza kavuşturabilir

Genel olarak psikolojik sertleşememe sorununu 3 başlıkta inceleyebiliriz.

1-İlk defa cinsel deneyim yaşayacak biri bu konudan çekinebilir,özellikle gençlerde bu sorun olabiliyor.Karşı cinsle ilk defa ilişkiye girecek olan bir genç heyecanlanabiliyor,stres yapabiliyor,korku yaşayabiliyor.Ancak bu durum hassas ve duygusal insanlar da ortaya çıkıyor.

2-Sertleşememe korkusu, özellikle daha önce bir cinsel deneyim yaşamak isteyip de ereksiyon sorunu yaşayan her insan da tekrar o sorunu yaşayabilirim düşüncesi ile sertleşme sorunu yaşayabiliyor.Sorun tamamen psikolojik olduğu için yine önerim ilaç kullanmadan önce bir uzmanla görüşmeniz olacaktır.Unutmayın ilk deneyimde sertleşme olmaması bir çok sebebe bağlı olabilir.Bazı erkekler aynı kadınlar gibi duygusal bir ilişkinin sonucunda cinsellik konusunda mutlu olabiliyorlar.Duygusal biri olduğunuzu düşünüyorsanız , o zaman cinsel deneyimlerinizin temelini, karşınızdaki kadını sevme üzerine kurabilirsiniz.Yani aşık olduğunuz,sevdiğiniz bir kadınla cinsel deneyim yaşamak sizin için en doğrusu olacaktır.

3-Titizlik ve temizlik hastalığı, bir erkek cinsel deneyim yaşamadan önce mutlaka partneri ile ikili ilişkiler kuracak, öpüşecek, sevişecektir.Ancak bazı erkeklerde temizlik hastalığı , aşırı temizlik takıntısı malesef sevişmenin önüne geçiyor.Durum böyle olunca da sertleşme yaşayamıyor.Bu sorun yine psikolojik,önce aşırı temizlik hastalığının tedavi edilmesi gerekir.Ayrıca partnerine bu durum özel olarak anlatılırsa, partneri de bu sorun için elinden geleni mutlaka yapacaktır.

C-Fizyolojik bir nedenden dolayı sertleşememe

Genç yaşlarda çok nadir de olsa fizyolojik olarak sertleşememe sorunu yaşanabilir.Bunun en büyük nedeni hormanlardan kaynaklıdır.Ayrıca sinir sistemindeki bozukluklar da ereksiyon sorununa davetiye çıkarabilir.Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur.Ayrıca yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunları da erektil disfonksiyona neden olacaktır.

Bu sağlık sorunları:

Kalp ve damar hastalıkları, Şeker hastalığı,Yüksek tansiyon, Prostat,Kan akışının azalması ve yaşın ilerlemesi ile cinsel isteksizliğin artması.Cinsel isteksizlik hormanlara bağlı olarak yaş ilerledikçe artar.Tabi her erkek de bu durum yaşanmaz.

Ayrıca madde bağımlılığı da sertleşememe sorunun en büyük nedenlerinden biridir.Sigara kullanımı, aşırı alkol kullanımı, bazı ilaçların bilinçsizce kullanımı fizyolojik olarak ereksiyon sorunu yaşamanıza mutlaka neden olacaktır.

Peki bu sorundan erkek nasıl kurtulabilir?

Öncelikle psikolojik olarak bu sorunu yaşayanlar bazı teknikler uygulayabilir.Yukarıda da belirttiğim gibi sertleşme beyin de oluyor.

Öncelikle cinsel deneyiminizde ne olmasını isterdiniz?Partneriniz bunun için uygunmu? Sizi hem fiziksel olarak hem de duygusal olarak etkiledi mi? eğer partnerinizle mutlu iseniz,onunla cinsel deneyim yaşamak istiyorsanız ama sertleşememe sorununuz var ise şu teknikleri uygulamaya çalışın:

*Daha önce mutlaka ereksiyon sağlamışınızdır, o anki cinsel zevklerinizi hayal edin.Partnerinizle birlikte olacakken o günü hayal edin.

*Partnerinizle fantaziler kurmaya çalışın.Bu sizin hayal dünyanıza bağlı.Sonrasında sizi üzmeyecek, yaralamayacak fantaziler kurun.Ve bunu mutlaka partnerinizle paylaşın.

*Eğer sizi erotik filmler etkiliyorsa,karşınızdaki ile konuşup, güzel ve erotik bir film izlerken birlikte olalım mı diye sorun.Tabi karşınızdaki de bunu istemeli.Bunu yaşamak sizi tahrik ediyorsa, sertleşme çok daha kolay olacaktır.

*Çekici giysiler ve fantazi iç çamaşırları.Eğer sizi dar ve mini etek tahrik ediyorsa,partnerinize bunu söyleyin.O şekilde giyinmesini isteyin.Fantazi iç çamaşırları giymesini isteyin.Bunu söylemek ayıp değil.Sonuçta cinsel bir deneyim yaşayacaksınız.

*Farklı yerlerde sevişmeye çalışın.Mesela hiçbir kimsenin olmadığı boş bir arazide arabada sevişmeyi deneyin.Monotonlukta sertleşememe sorununa neden olabilir.

Fizyolojik bir sorundan kaynaklı sertleşememe sorunu için

Bu sorun elbette her yaş da yaşanabiliyor.Ancak yaş ilerledikçe sorun daha da büyüyor.Malesef kalp damar gibi ciddi kalp sorunları olan hastalara ilişki bile yasaklanıyor.Bu tür hastaların ereksiyon sağlayıcı haplardan ya da macunlardan uzak durması gerekir ya da mutlaka doktoruna danışması gerekir.Fizyolojik kaynaklı sertleşememe sorunu alkol ya da sigaradan kaynaklanıyorsa bunlar bırakılmalıdır.Sağlıklı beslenilip, düzenli spor yapmak da erektil disfonksiyona iyi gelecektir.

Elbette ilaçlar ile de bu sorun geçici bir çözüme kavuşturuluyor.Özellikle Sildenafil sitrat ya da Tadalafil etken maddeli ilaçlar sorunu doğrudan çözebiliyor.Ancak bu tür etken maddeli ilaçların doktor kontrolünde kullanılması çok daha uygun olacaktır.

Özellikle ülkemizde fizyolojik olarak sorun yaşayan bir çok kişide kuvvet macunu kullanabiliyor.Kuvvet macunlarının içerisinde en önemlisi epimedyumlu macun birçok insan tarafından biliniyor ve kullanılıyor.Sertleşememe sorununu ortadan kaldırdığını söyleyen kullanıcılar, macunu genelde 1 çay kasığı aldıklarını söylüyorlar. Bu tür macunlarla da ereksiyon sorununu anlık da olsa giderebilirsiniz.

Bu epimedyumlu macun ve kuvvet macunları hakkındaki detaylı yazımızı okumak için tıklayınız.

Evet benim araştırmalarım sonucu bu sorunun en büyük nedenlerini ve çözümlerini yazmaya çalıştım.Sizinde fikirleriniz var ise lütfen yorumlayın.

MEHMET EMİR ATA

www.kamusaati.com /

aktif bağlantı verilmeden alınması suçtur!


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.