Düzce'de H1N1 paniği!

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 7 kişide H1N1 virüsü belirlendiği bildirildi.

Düzce'de H1N1 paniği!
22 Ocak 2016 Cuma 21:15

Soğuk havaların gelmesi ile birlikte hastanelere grip şikayeti ile birçok başvuru yapılıyor. Özellikle geçmiş yıllarda korku salan ve insanlarda ölümcül etki yaratabilen H1N1 virüsü son zamanlarda yeniden çıkmaya başladı. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, 7 Ocak 2016 tarihinden itibaren 34 vatandaşın domuz gribi şüphesi ile çeşitli hastanelere başvurulduğunu bildirdi.

Durumu ciddi olan 18 hastadan incelenmek üzere numunelerin alındığı belirtilirken, numunelerin araştırılmak üzere İstanbul Halk Sağlığı Laboratuvarı'na gönderildiği belirtildi. Gönderilen numunelerden 14 vatandaşın tahlil sonucunun çıktığı açıklanarak, 14 kişiden 7 kişide H1N1 virüsü tespit edildiği belirtildi. H1N1 virüsü tespit edilen 7 hastadan 5 hastanın Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 1 hastanın Atatürk Devlet Hastanesi, diğer hastanın ise kendi özel evinde izlendiği açıklandı.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.