Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir Sakıncaları Var Mı?

Evde dişler nasıl beyazlatılır, Dişçiye gitmeden doğal yöntemler ile diş beyazlatma yolları nelerdir? Bir kaç hafta içerisinde bembeyaz dişlere kavuşmak artık hayal değil. Diş beyazlatma yöntemleri ile ilgili merak edilenler kamusaati.com'da

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir Sakıncaları Var Mı?
18 Şubat 2017 Cumartesi 10:20

 Birçok insan evde diş beyazlatma yöntemlerini merak ediyor. Peki doktora gitmeden diş nasıl beyazlatılır? Evde rahatça herkesin bulabileceği malzemelerden yapılan yöntemlerden bahsedelim.
 
İlk olarak karbonatı örnek verelim. Karbonat keklerde çokça kullanılan bir malzeme olduğu halde diş beyazlatmada da oldukça etkilidir. Haftada bir ya da iki defa diş fırçasının üstüne koyarak bir kaç dakika fırçalayabilirsiniz. Daha fazla kullanmanız diş minesini zayıflatabilir.
 
Bir kaç hafta kullandığınızda farkı siz de göreceksiniz. Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir sakıncaları var mı sorunuza ikinci olarak çileği örnek verebiliriz. Çilekte bulunan asitler de yine dişlerin beyazlamasını ve diş etlerinin güçlenmesini sağlar. Çileği diş beyazlatmada kullanmak için öncelikle taze bir çileği ezelim ve daha çok etkili olmasını istiyorsak üzerine bir çay kaşığının ucuyla karbonat ekleyebilirsiniz.
 
Bu yöntemi de yine haftada 2 ya da 3 kere kullanabilirsiniz. Diş sağlığınız için yapabileceğiniz diğer bir yöntem de gargaralar. Bunları da yine evde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Diş etlerinizin sağlığı için kekik gargarasını deneyebilirsiniz. Bu gargarayı hazırlamak için taze dağ kekiği ve bir su bardağı yeterli olacaktır.
 
Öncelikle suyu kaynatalım kaynayan suya bir tutam dağ kekiği ekleyelim bu karışımı 5 dakika kadar kaynatalım daha sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin bu gargarayı günde 2 defa yapmanız yararlı olacaktır. Gargarayı günlük hazırlamak önemlidir. Ayrıca bu gargarayı diş eti çekilmesi önlemek için kullanabilirsiniz.
 
Diş sağlığınızı korumak için öncelikle doktorunuza başvurunuz. Ve her 6 ayda bir mutlaka diş hekiminize görünmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Yukarıda belirttiğimiz yöntemleri yapmadan önce doktorunuza başvurmanız yararınıza olacaktır. Yine diş sağlınız için fazla şeker kullanmadan uzak durunuz. Sağlıklı dişlere ulaşmak zor değil ama çaba ister bu çabayı göstermek gördünüz gibi hiç de zor değil.
 


Etiketler; #diş beyazlatma
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.