İHH ve MEB'in ortak projesi "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" öğretmenlere tanıtıldı

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mardin'de bin öğretmen ve okul yöneticilerine "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesini tanıttı. Bülent Yıldırım, Ramazanın 15’inci gününü ‘Yetim Günü’ ilan ettik. İnşallah Türkiye’deki yetimleri de tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

İHH ve MEB'in ortak projesi "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" öğretmenlere tanıtıldı
26 Aralık 2016 Pazartesi 10:30

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Mardin´deki okul müdürleri ve öğretmenlere tanıtıldı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ve yaklaşık bine yakın öğretmen ve okul müdürlerinin katıldığı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası AKM Konferans Salonunda tanıtıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İm Milli Eğitim Müdürü  Yakup Sarı, kampanyada bir güzellik ve hayır olduğunu belirterek, müdürlerin bu kampanyaya dört elle sarılmasını istediklerini söyledi. Yapılan işlerin tamamen gönüllülük esasına dayandığını dikkat çeken Sarı, sadece para vermek değil bunun altındaki ruhu anlatabilmenin gerçek manada bir değerler eğitimi olduğunu kaydederek vicdan sahibi olmak insanın en önemli özelliği olduğuna vurgu yaptı.

Programda bir sunum yapan İHH Başkanı Yıldırım konuşmasında; "Peygamberimize komşu olmak istiyorsanız, çocukların ellerinden tutmak istiyorsanız, dünyanın herhangi bir yerindeki yetim, anne babası hangi dinden olursa olsun bunlara ulaşmak istiyorsanız bu yetim projesi sizin için çok güzel bir imkandır. İslam İşbirliği Teşkilatı’yla görüşmeler yaptık. Ramazanın 15’inci gününü ‘Yetim Günü’ ilan ettik. İnşallah Türkiye’deki yetimleri de tespit etmeye çalışıyoruz” dedi. Program, plaket sunumunun ardından son buldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.