Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Ağustos ataması netleşti mi?

MEB ağustosta öğretmen ataması yapacak mı? Atama bekleyen 400 binin üzerinde öğretmenin gözü kulağı MEB'den gelecek bir haberde. MEB'in ağustos öğretmen ataması konusunda henüz netleşmiş bir kararı yok. Peki öğretmen ataması yapılacak mı yapılmayacak mı?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Ağustos ataması netleşti mi?
13 Mayıs 2016 Cuma 15:00

Milli Eğitim Bakanlığının atama konusundaki tavrı her sene bir öncekini aratır nitelikte. Zira 2016 ağustos ayında atama yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa kaç  bin öğretmen ataması yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Özellikle eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer zamanında başlayan atama muamması halâ çözümlenemedi. Atama bekleyen 400 bin öğretmen sabah akşam televizyon, radyo ve internet başında öğretmen atamaları ile ilgili bir haber beklemekte, atanacak öğretmen sayısıyla ilgili bir umut beklemektedir. Ancak bir ülkenin en büyük bakanlıklarından biri olan MEB, halâ atama konusunda net bir takvim yayımlamayarak kurumsallaşamamış bir kurum olduğunu tekrar tekrar göstermektedir. Peki 2016 Ağustos'ta öğretmen ataması yapılacak mı yapılmayacak mı? Ağustos atması ne zaman netlik kazanır?

Ömer Dinçer,  Milli Eğitim Bakanlığı döneminde sadece ağustos ayında ilk öğretmen atamasının ve özür grubu atamalarının yapılacağını defaatle bildirmiş ancak bu kural aynı sene delinmişti. Bugün gelinen noktada ise şubat ayında öğretmen ataması yapıldığı için ağustos ayında öğretmen atamasının yapılmayacağı konuşuluyor. Peki sormazlar mı bu kişilere mayısta ve temmuzda sınava girecek 400 bini aşkın öğretmen bu puanı ne zaman kullanacak diye? 

AĞUSTOS ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN NETLEŞECEK?

MEB'in ağustos ataması yaptığı yıllardaki uygulamaya baktığımızda öğretmen atamasının yapılıp yapılmayacağı, kaç bin öğretmenin atanacağı ile ilgili tüm gelişmeler mayıs ayı içerisinde netlik kazanıyordu. Ancak 2016 yılı için henüz böyle bir gelişme yok. Eğer ağustos ayında öğretmen ataması yapılması planlanıyorsa bu planın bugünlerde atama bekleyen öğretmenlerle paylaşılması gerekiyor. Kanaatimizce ağustos ayında atanacak öğretmen sayısı mayıs ayı sonuna kadar netlik kazanacak. 

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER KAÇ ATAMA İSTİYOR?

Atama bekleyen öğretmenler sosyal medya üzerinden isteklerini dile getiriyor. Bu istekte öğretmenlerin ağustos ayında en az 50 bin öğretmen atamasının yapılması, 2017 şubat ayında da öğretmen ihtiyacının tamamının giderilmesi için çalışma yapılması talep ediliyor.

Eğitim öğretim konusunda Ak Parti hükümetinin oldukça hassas olduğunu belirten "atama bekleyen" öğretmenler, paranın Fatih Projesi kapsamında oyun oynatılan tabletlere değil bilgiyi aktaran, öğreten, öğrencinin hayatına değer katan öğretmenlere aktarılmasını talep ediyor. Öğrencilerin bilgisayardan önce bir öğretmene ihtiyacı olduğunu dile getiren öğretmenler ücretli öğretmenlik gibi bir kölelik sistemiyle bu ihtiyacın üstünün örtülmemesi gerektiğini belirtiyor. 

Murat Şahin / kamusaati.com Ankara

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
spali - 8 yıl önce
meb ne kadar dingil bir kurum olduğunu hiç sektirmeden her sene gösteriyor bu geçersiz ve güvenilir olmayana tutumundan dolayı tebrik eder, devamının gelmemesini hatta batmasını en içten dileklerimle niyaz ederim