Hangi branşlarda öğretmen ihtiyacı artacak?

Ağustos ayı öğretmen atamalarında öğretmen ihtiyacı olan branşlar hangileri? Hangi branşlarda ihtiyaç artacak veya azalacak? Detaylar haberimizde

Hangi branşlarda öğretmen ihtiyacı artacak?
09 Mayıs 2016 Pazartesi 13:39

Ağustos ayının yaklaşmasıyla atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayının en çok merak ettiği konulardan biriside ders saati artacak branş derslerinin hangileri olacağı. Öyle ki, ders saati artan branşlarda öğretmen ihtiyacıda artacak. Bu yüzden atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayı hagi derslerde artış olacağı ve hangi branşta öğretmen ihtiyacının olacağını merak ediyor Peki hangi branşlarda öğretmen ihtiyacı artacak?

İlk olarak ortaokullara getirilen düşünme eğitimi dersi ile öğretmen ihtiyacının artacağı ifade ediliyor. 6, 7 ve 8 inci sınıfların öğretim programlarında yer alacak düşünme eğitimi dersi ile, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Felsefe branşlarında ihtiyaç sayısının artacağı belirtiliyor.

İlkokullara getirilecek kodlama dersi ile birlikte ders sayısı artacak. İlkokullarda haftada 2 saat, ortaokullarda 4 saat ve liselerde ise kademeli olarak 4 saat Kodlama dersi zorunlu olacak. Böylelikle Bilişim Teknolojileri öğretmeni ihtiyacı artacak. 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in 5. sınfı hazırlık sınıfı olacak açıklaması ile birlikte yabancı dil ve spor kültür derslerinin ders saatinin artması gündemde. Yusuf Tekin, yabancı dil ile ilgili problemleri olduğunu ifade ederek, MEB'e bağlı okullarda yabancı dil ders saatlerinin arttırlması gerektiğini söylemişti. 5 inci sınıfları hazırlık sınıfı yapma çalışmalarının olduğunu ifade eden Tekin, hazırlıkların sürdüğünü ve en kısa zamanda pilot uygulamaya başlanacağını ifade etmişti. Pilot uygulama sonrası, tüm ülke geneline yayılacak 5 inci sınıf hazırlık sınıfı uygulaması ile birlikte, ingilizce ve spor kültürü ders saatleri artacak. 

İngilizce ders saati haftada 18 saat, spor kültür dersi ise haftada 4 ila 8 saat olacak. 5 inci sınıfta 6-8 saat Türkçe, matematik ve fen dersleri de verilecek. Eğer bu uygulama tüm ülke genelinde faaliyete geçerse, İngilizce, Fransızca, Almanca gibi yabancı dil derslerinde öğretmen ihtiyacı artacak. Ayrıca uygulama ile birlikte Türkçe, matematik ve fen bilgisi öğretmen ihtiyacınında artacak.

Bu sene yapılacak öğretmen atamalarında en çok atama yapılacak branşın Sınıf Öğretmenliği olduğu söyleniyor. En son Şubat atamasında 12 bin Sınıf öğretmeni atamasının gerçekleşmesi sonrası yine Ağustos atamasında en çok atama yapılacak branşın Sınıf öğretmenliği olduğu söyleniyor. 

Din Kültürü Ahlak Bilgisi branşında öğretmen açığının 15-16 binlerde olduğu ifade ediliyor. İlk, orta ve lise derslerinin tüm müfredatında bulunan Din Dersi öğretmen ihtiyacının ağustos ayında da olacağı ve 15-16 bin atamanın yapılacağı söyleniyor.   




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sosyalci - 8 yıl önce
tabi ki Sosyal Bilgilere verilmeli. .çünkü Sosyal Bilgilerin içinde ; felsefe,sosyoloji,psikoloji,tarih, coğrafya,vatandaşlık,ekonomi v.b dersleri içerir..bu bağlamda Sosyalcilere verilmelidir.
Avatar
M.E - 8 yıl önce
Düşünme Eğitimi dersinin gelmesi çok isabetli bir karar. Bu dersin uzmanı Felsefe Öğretmenleridir. Felsefe dışındaki branşlar kesinlikle veremez ders boşa gider. İnşAllah yetkililer bu konuda gereken adımı atıp dersi felsefe öğretmenlerine verirler. Böylelikle felsefe öğretmenleri de hakkına kavuşmuş olur.
Avatar
Erhan - 8 yıl önce
Dusunme Egitimi dersine Turkce Ogretmenleri girmeli bence. Kazanimlar Turkceye daha yakin.
Avatar
felsefecı - 8 yıl önce
Bu dersın ıcerıgı felsefı konulardır o yuzden orta okullarda sosyal bılgıler ogretmenlerınının lısede de felsefe ogretmenlerının bu dersı okutması en mantıklısı ...
Avatar
Gökhan - 8 yıl önce
Bencede türkçe öğretmenlerini verilmeli yada sosyalcilere ama zaten siz bu çoçuklara normalde ders verip hiçbir şey öğretemiyorsunuz kendiniz düşünemezken düşünmenin felsefenin konusu olduğunu bilmezken atıp tutuyorsunuz biz bu ülkeye düşünen faydalı aynı zaman da bilinçli bireyler katacağımıza inanıyoruz inşAllah bu ders felsefenin yani ismi gibi düşünenlerin olur
Avatar
felsefe grubu öğretmeni - 7 yıl önce
Düşünme eğitimi dersini felsefe öğretmenleri okutursa ancak amacına ulaşır inşAllah felsefeye verilir İşi ehline verinn
Avatar
sosyal bilgiler ogretmeni - 8 yıl önce
Bu dersın sosyal bılgılere verılmesı sarttır cunku ıcerıge baktım tamamıyle sosyal bılgıler konularını kapsıyor...
Avatar
banu - 7 yıl önce
Kesinlikle sosyal bilgiler öğretmenleri girmeşi tamamen bizim konularımızı içeriyor