4 bin 200 Türkçe öğretmen alımı yapılacak

MEB, GEM'de Suriyeli öğrencilere Türkçe eğitimi vermek amacıyla 4 bin 200 öğretmen istihdam edecek. 3 bin TL üzerinde maaş alacak öğretmenlik için başvurular internet üzerinden yapılacak.

4 bin 200 Türkçe öğretmen alımı yapılacak
04 Kasım 2016 Cuma 23:04

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilerin Türkçe ersi ihtiyacı için 4 bin 200 Türk Dili ve Edebiyatı öğretmen istihdam edecek. Geçiçi Eğitim Merkezlerinde görev alacak öğretmenlerin 1 yıl görev alacağı ifade edildi. 

 “Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu” projesi kapsamında, Geçici Eğitim Merkezlerinde (GEM) ve MEB’e bağlı okullarda çalışmak üzere ilk etapta 4 bin 200 öğretmen bir yıllığına istihdam edilecek. 

Müracatlar 8-10 Kasım 2016 tarihlerinde

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, 327 bin yabancı öğrencinin eğitim aldığını ifade etti. İstihdam edilecek 4 bin 200 öğretmenin 8-10 Kasım 2016 tarihlerinde elektronik ortamda başvuru yapabilecekleri belirtildi. İstihdam edilecek branşlar ise şu şekilde;

Türkçe öğretimi için 500 Türk Dili ve Edebiyatı,

700 Türkçe ve 3 bin sınıf öğretmenliği branşlarından mezun öğretmenler

Göreve başlayacak öğretmelerin 3 bin TL üzerinde maaş alacakları ifade edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.