Türkiye'den ABD'ye YPG süresi

Türkiye, YPG'nin El- Bab bölgesine ilerleyişinin fark edilmesi üzerine ABD ile irtibata geçildi. Türkiye ABD aracılığıyla YPG'ye süre verdi.

Türkiye'den ABD'ye YPG süresi
26 Ekim 2016 Çarşamba 10:41

Suriye'nin kuzeyinde yer alan YPG'ye ilk kez dün hava operasyonu düzenleyen Türkiye, ABD aracılığıyla YPG'nin El Bab'a ilerleyişini durdurması için süre verdiği iddia edildi.

Türkiye'nin, El Bab'a ilerlediği gerekçesiyle durması için YPG'ye çarşamba akşamı saat 20.00'ye kadar süre verdiği ileri sürülürken Habertürk'ün haberine göre ilerleyişi durdurma talebine uyulmaması nedeniyle Türk jetleri hava harekâtı düzenledi. YPG'nin El Bab bölgesine ilerlediğini fark eden Türk güvenlik yetkilileri ABD ile irtibata geçerek önceki akşam saat 20.00'ye kadar bölgelerine geri çekilmesi için süre verdi. Talebe uymayan YPG için Türkiye güdümlü nüfuz edici bombalarla hava harekatı düzenledi. 

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan'ın ise 'Geri çekilmeyin' emrinin de telsiz kayıtlarına düştüğü iddia edildi.


Etiketler; #türkiye #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.