Sahte reçete operasyonunda çarpıcı detay

Sahte reçete operasyonunda 100 kişinin gözaltına alınmasından sonra çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Operasyondan sonra insanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından DAEŞ ve PKK'lı teröristlere teslim edildiği ortaya çıktı.

Sahte reçete operasyonunda çarpıcı detay
04 Mayıs 2016 Çarşamba 10:00

Sahte reçede operasyonunun 32 ilde toplam 266 adrese eş zamanlı düzenlenmesinin ardından kanser ve hematoloji ilaçlarını terör örgütlerine gönderen 90'ı doktor, hemşire ve eczacılardan oluşan toplam 100 şüpheli gözaltına alınmıştı. Yapılan operasyonda, insanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen, beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından DAEŞ ve PKK'lı teröristlere teslim edildiği ortaya çıktı.

Eczanelerde piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop ilaçları ele geçirildi. Sahte reçeteli ilaçlarla şebekenin bugüne kadar devleti 250 milyon TL zarara uğrattığı belirtildi. Ele geçirilen ilaçların İran, Irak ve Suriye'ye yasa dışı yollardan gönderildiğinin tespit edildiği belirtilirken, yaralanmalarda acil kan durdurması için kullanılan hemotoloji grubu ilaçların da DAEŞ'li teröristlere gönderildiği ifade edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.