PKK'ya yardım eden doktor ve eczacıların 23'ü tutuklandı

İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan kişilerden 23'ü tutuklandı.

PKK'ya yardım eden doktor ve eczacıların 23'ü tutuklandı
08 Mayıs 2016 Pazar 08:48

İstanbul merkezli 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonunda adliyeye sevk edilen şüphelilerin 23'ü tutuklanırken 29'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elde edinilen bilgiye göre, savcılık tarafından ifadesi alınan 98 şüpheliden 46 kişi serbest bırakılırken 52'si mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığa sevkedinilen 52 kişiden 23'ünün tutuklanmasına, 29'unun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, yurt dışına gönderdikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik, İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Malatya, Ağrı ve Mardin'in de aralarında bulunduğu 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan doktor, hemşire ve eczacıların aralarında olduğu 98 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirilmişti.

Ekipler tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan çok sayıda eczacı, doktor ve Diyarbakır Dicle Üniversitesinden bir profesörün de bulunduğu öğrenilmiş. Suç örgütünün, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra terör örgütü PKK'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürülmüştü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.