Berkin Elvan davası başladı

Gezi eylemleri sırasında başına gaz kapsülü isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili dava İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Berkin Elvan'ın ailesi dava öncesi açıklamalarda bulundu.

Berkin Elvan davası başladı
06 Nisan 2017 Perşembe 12:02

Gezi Parkı eylemi sırasında kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili dava başladı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından İsa Dalgıç tarafından tamamlanan iddianamede, polis memuru F.D. hakkında "Olası kasıtla öldürmek" suçundan müebbet hapis talep edilmişti.

Davadan önce Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan ve "Taksim Dayanışması" adlı grup adliye önünde biraraya gelerek bazı açıklamalarda bulundu. Anne Güslüm Elvan davanın peşini asla bırakmayacaklarını vurgularken Baba Sami Elvan da, şu açıklamayı yaptı; "Berkin artık aramızda olmayacak ama çocuklarımızın başına bir daha bu işler gelmesin diye adalet arayacağız"

Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Mücella Yapıcı ise, "Herpinizin önünde söz veriyoruz. Bütün bu hukuksuzluklar bitene kadar. Ülkemizin her yanındaki parklar, ormanlar orada ki çocuklar özgür kalana kadarve bütün katiller ve azmettiricileri adil yargı önüne çıkana kadar biz bu işin peşindeyiz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından davanın görüleceği İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonuna gittiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.