Anayasa Mahkemesi, üç partinin hukuki varlığına son verdi!

Anayasa Mahkemesi, Resmi gazetede yayımlanan kararına göre Adaletçi Kurtuluş Partisi, Ergenekon Partisi ve Gönül Birliği Yeşiller Partisinin dağılmış sayılarak, hukuki varlıklarının son verildiği açıklandı.

Anayasa Mahkemesi, üç partinin hukuki varlığına son verdi!
03 Mayıs 2016 Salı 11:59

Anayasa Mahkemesi, Resmi gazetede yayımlanan kararına göre Adaletçi Kurtuluş Partisi, Ergenekon Partisi ve Gönül Birliği Yeşiller Partisinin dağılmış sayılarak, hukuki varlıklarının son verildiği açıklandı. Üç partinin kapanmasıyla Siyasi Parti sayısı 97'den 94'e düştü.

15 Ocak 2010'da  tüzel kişilik kazanan Ergenekon Partisi ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianame ile kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi istenirken, Siyasi Partiler Kanunu gereğince, kuruluşundan itibaren 2 yıl içinde ilk büyük kongresini toplamak zorunda olan partininin büyük kongresini yapmadığı ve zorunlu organlarını oluşturmadığı mahkemenin incelemeleri sonrasında belirlendi. İncelemeler sonrasında varılan sonuç nedeniyle Anayasa Mahkemesi, Ergenekon Partisinin dağılmış sayılarak, hukuki varlığının sona erdiğine, partinin tüm mallarının Hazine'ye geçmesine karar verildi.

Gönül Birliği Yeşiller Partisi Genel Başkanı Eşref Yazıcıoğlu ise partisinin kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesini istedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.