Dolar o şirketi batırdı binlerce müşteri parasını bekliyor

Dolardaki ani yükselişe fiyatlarını güncellemeden yakalanan pcdepo.com sitesi müşterilerinin siparişlerini gönderemiyor. Binlerce müşteri para iadesi ya da ürün bekliyor.

Dolar o şirketi batırdı binlerce müşteri parasını bekliyor
09 Kasım 2015 Pazartesi 07:14

 Pcdepo.com adlı internet sitesi üzerinden satış yapan Norma E-Ticaret şirketi son bir kaç aydır müşterilerine ürünlerini gönderemiyor. Para iadesi yapmadığı gibi ürünleri de göndermeyen binlerce müşterisini mağdur etti. 

Şubat ayından başlayarak hızlı bir biçimde yükselen kur farkından yüzde 47 oranında zarar ettiğini belirten şirket web sayfası üzerinden yaptığı açıklamada müşterilerinden kur farklarını ödemesi istedi. Kur farkının ödendiği ürünlerin müşterilere gönderileceğini belirten yetkililer aksi halde ödeme iadelerinin bilonçodan sonraki 90 gün içinde yapılacağını belirtti. Bu durumda müşterilerin alacakları mart ayını bulabilecek. Oysa 13 Eylül'den beri siparişlerini bekleyen çok sayıda müşteri bulunuyor.

Hürriyet Dünyası konuyla ilgili haberine göre şirket müdürü Sinan Yener tarafından gönderildiği iddia edilen bir mesaj müşterilerin telefonlarına gönderildi. Gönderildiği belirtilen mesajı Hürriyet'ten paylaşıyoruz. 



Söz konusu şirket web sayfası üzerinden yayımladığı bir mesajla müşterilerinden kur farkını istedi. Pcdepo.com sitesinde yayımlanan mesajı paylaşıyoruz.



Av. Alper Sarıca, sanal mağaza üzerinden alınan ürünün 30 gün içinde müşteriye teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı. Benzer durumdaki mağdurların, şirkete karşı alacak davası açmaları halinde sonuç almalarının güç olduğuna işaret eden Av. Sarıca,"Her mağdur, şirket yetkilileri ve sorumlular hakkında en yakın karakola ya da cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmalıdır" dedi.

Av. Sarıca, şirketten müşterilere çeşitli zamanlarda gönderilen mesajların birbiri ile çeliştiğine işaret ederek, "Şirket sahipleri hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması halinde kişi eğer hapis yatmak istemiyorsa şikayetçi olan mağdurların zararını gidermek zorundadır. Olayda binlerce mağdur olduğu belirtildiğine göre dava açılması halinde faillerin miktar itibari ile tarihi bir hapis cezasına çarptırılması söz konusu olabilir" dedi. Av. Sarıca, şirketin elinde olmayan ürünleri sattığının belirlenmesi durumunda, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında da işlem yapılabileceğini kaydetti. Tüketicilerin internet üzerinde alışveriş yaparken dikkatli olmaları uyarısı yaparak "Hiç kimse aynı kalite ve nitelikteki bir ürünü piyasa fiyatından çok daha ucuza satamaz" dedi.

Kaynak: Hüriyet


Etiketler; #pcdepo.com
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.