Rusya, Türkiye'deki tarım ürünleri kısıtlamaların kaldırdı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, hem Türkiye'den alınan tarım ürünleri kısıtlamalarını hem de Türk şirketlerinin inşaat sektöründeki kısıtlamalarını kaldırdı.

Rusya, Türkiye'deki tarım ürünleri kısıtlamaların kaldırdı
02 Haziran 2017 Cuma 09:59

Türkiye'den tarım ürünü alımına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören hükümet kararını Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, imzaladı. İmzalanan karar ile birlikte Türkiye'den salatalık, elma, armut, üzüm, çilek ile tavuk ve hindi ürünlerinin alımına yönelik yasak resmen kalktı. Domatese yönelik kısıtlamalar ise halen devam ediyor. 

Sadece Türkiye'den alımı yapılan tarım ürünleri değil Türk şirketlerinin Rusya'da inşaat çalışmaları yapmalarına ilişkin kısıtlamalar bu kararla kalkmış oldu. 

Ülkelerin birbirlerine uyguladığı kısıtlamaların karşılıklı olarak kaldırılmasına yönelik siyasi karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3 Mayıs'ta Soçi'de gerçekleştirdiği görüşmede alınmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.