Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı yayımlandı (1, 2 ve 3. Sınıflar)

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; 1, 2 ve 3. sınıflar için Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı yayımlandı.

Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı yayımlandı (1, 2 ve 3. Sınıflar)
25 Ocak 2017 Çarşamba 15:32

İşitme engelli bireylerin herhangi bir ses girdisine maruz kalmaması nedeniyle eksik kalan iletişim becerilerini tesis etmek ve geliştirmek, böylelikle işitme engelli öğrencilerde ana dili yoksunluğundan dolayı ortaya çıkabilecek dilsel, bilişsel ve sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi amacıyla işitme engelliler ilkokullarında 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren okutulmaya başlanan Türk İşaret Dili Dersi’nin daha etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı (1, 2 ve 3. Sınıflar) hazırlandı.

Basımı tamamlanarak işitme engelliler ilkokulları ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde açılan ve işitme engelli öğrencilerden oluşan özel eğitim sınıflarında görev yapan bütün özel eğitim sınıf öğretmenlerine ulaştırılacak olan etkinlik kitabında 1, 2 ve 3. sınıflar düzeyinde 65 etkinlik örneğine yer verildi.

Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı’nda yer alan etkinlik örnekleri, öğretmenler için birer öneri niteliği taşıyor.

Öğretmenler; etkinlik örneklerini doğrudan kullanabilecekleri gibi öğrencilerinin bireysel özellikleri, öğrenme ihtiyaçları ile ailenin ve okulun bulunduğu çevreyi dikkate alarak farklılaştırabilecekler. Öğretim Programı’ndaki kazanımların gerçekleştirilmesi kaydıyla kendileri de yepyeni etkinlikler tasarlayıp uygulayabilecekler.

Türk İşaret Dili Dersi Etkinlik Kitabı’nı indirmek için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.