Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'daki saldırıya kınama!

Dışişleri Bakanlığı, Bingazi'de barışçıl bir gösteriye katılan halka hava saldırısı gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya'daki saldırıya kınama!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dışişleri Bakanlığı, Libya Bingazi'deki barışçıl bir gösteriye katılan halka hava saldırısı gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınadığını ifade etti.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Libya'da Birleşmiş Milletler kolaylaştırıcılığında devam eden siyasi diyalog sürecinde kaydedilen ilerlemeye rağmen, özellikle Bingazi'de barışçıl bir gösteriye katılan halka hava saldırısı gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklaması:

"Libya’da BM kolaylaştırıcılığında devam eden siyasi diyalog sürecinde kaydedilen ilerlemeye rağmen, özellikle Bingazi’de barışçıl bir gösteriye katılan halka hava saldırısı gerçekleştirilmiş olmasını şiddetle kınıyoruz. Bu terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Büyük bir yıkıma uğrayan Bingazi’ye yönelik saldırıların devam etmesi, Libya’da siyasi çözüme olan ihtiyacın ne denli öncelikli olduğunu bir kez daha göstermektedir. 

Bu anlayışla, tüm Libyalı paydaşların “Libya Siyasi Anlaşması” ve Eklerini vakit kaybetmeksizin onaylayarak, Libya halkının esenliği için çalışacak ve tüm Libya halkını temsil edecek bir Ulusal Mutabakat Hükümetini biran önce kurmalarını bekliyoruz. Türkiye, bu zorlu süreçte Libya halkının yanında olmayı sürdürecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.