Şiddet mağduru kadınlar, 'Kadın Danışma Merkezi'nde buluşuyor!

Şiddet mağduru kadınlar için "Kadın Danışma Merkezi” tüm kadınların hizmetinde. Ankara Büyükşehir Belediyesi “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” alanında tüm kadınlara destek vermeye devam ediyor.

Şiddet mağduru kadınlar, 'Kadın Danışma Merkezi'nde buluşuyor!
21 Eylül 2016 Çarşamba 14:02

Kadına yönelik şiddete karşı çalışmalar devam ediyor. Şiddet mağduru kadınlara Ankara Büyükşehir Belediyesi'de destek veriyor.

Şiddet gören kadınlara yönelik çalışmalar kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”ye devam ediyor. 2007 yılından bu yana Kadın Sığınma Evi bulunan Belediyenin hizmet binasında “Kadın Danışma Merkezi” başvuran tüm kadınlara destek vermeye devam ediyor.

Kadına yönelik şiddet, en temel insan haklarından ve temel özgürlüklerinden mahrum eden, sağlıklarını olumsuz etkileyen, sosyal ve ekonomik yaşama etkin katılmasını engelleyen ciddi bir toplumsal sorundur. Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın, eşleri tarafından öldürülmektedir. 2015 yılında 284 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kadın Danışma Merkezine başvuran tüm kadınlara 7/24 destek vermekte.

Kadın Danışma Merkezinde verilen hizmetler;

- Barınma hizmetinden yararlandırma

- Güvenlik tedbirlerinin aldırılması

- Hukuksal sürecin başlatılması ve takibi

- Nakdi yardımdan yararlandırma

- Doğrudan ayni yardım (Eşya, gıda ve yakacak desteği)

- Psiko-sosyal destek

- İstihdama yönelik kurslarından yararlandırma

Şiddet mağduru olanlar veya çevresinde şiddet görenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi 11. Kat’a şahsen başvurabilir veya 03125072427 numaralı telefonla ulaşabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.