Melih Gökçek açıkladı; Ankara metroda bayanlara özel ayrı vagon olacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter üzerinden Ankara Metrosunda bayanlara ayrı vagon uygulaması yapılsın mı anketi düzenledi. Düzenlenen ankete katılım yoğun olurken, anket sonucu belli oldu. Peki Ankara metroda bayanlara özel ayrı vagon uygulaması olacak mı?

Melih Gökçek açıkladı; Ankara metroda bayanlara özel ayrı vagon olacak mı?
14 Haziran 2016 Salı 09:50

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  tacizin engellenmesi için sosyal medya Twitter üzerinden, Ankara Metrosu'nda kadınlara özel vagon uygulaması yapılıp yapılmaması yönünde anket yaptı. Bu tarz uygulamanın dünyanın çeşitli ülkelerinde olduğunu belirten Melih Gökçek, Ankara'da da bu tarz bir uygulamanın yapılıp yapılmaması konusunda anket yaptı.

Twitter üzerinden anket yapan Melih Gökçek cinsel saldırıların ve tacizlerin önüne geçmek için, Ankara'da kadınlara özel vagon yapılsın mı anketi düzenledi. Japonya'da tacizin önlenmesi amacıyla ayrı vagonların olduğunu hatırlatan Gökçek, "Japonya metro da bayanları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor..." dedi. Takipçilerine yaptığı ankette Gökçek, "Ne dersiniz?…Ankara Metrosunda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" diye sordu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Twitter üzerinden yaptığı ankete  79 bin 574 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 52'si "evet", yüzde 48'i "hayır" oyu verdi. Anketi değerlendiren Melih Gökçek, sosyal medya sitesi Twitter'da sol görüşlü insanların daha fazla olmasına rağmen yüzde 52 evet oyu çıkmasını çok anlamlı buldu.

Bayanlara Özel Vagon Uygulamasını Deneyebiliriz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitterda yaptığı anketin sonuçlarından memnun kaldı. 79 bin 54 kişinin katıldığı dev anketten, yüzde 52 evet, yüzde 48 hayır oyu çıktı. Twitter anketinde evet oyunun fazla çıkmasının anlamlı olduğunu ifade eden Gökçek, "Demek ki metrolarda bayanlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim uygulayabilirsek meclis kararı gerekli" açıklamasında bulundu.
   


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.