Kılıçdaroğlu: 'Herşeyi açıklayacağım'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu,için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı anayasa görüşmelerni herkes ile paylaşacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu: 'Herşeyi açıklayacağım'
29 Aralık 2015 Salı 17:42

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştireceği anayasa görüşmelerini herkes ile paylaşacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Sayın Davutoğlu gelecek, 'hoşgeldin' diyeceğiz, konuşacağız. Ne söyleyeceğini ben de merak ediyorum. Başkanlık sistemi ile gelecekse, nasıl bir başkanlık sistemini öğreneceğiz. Bu sistem ile bana anlattıklarını paylaşacağım. Baştan söylüyorum, bana söylediklerini sizinle paylaşacağım'' dedi.

Grup toplantısında son dönemde yaşanan ODTÜ'de ki olaylara değinen Kılıçdaroğlu, ODTÜ'de yaşananların provokasyon olduğunu, ODTÜ'de hiçbir zaman namaz kılanlara saldırılmayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' diyen Kılıçtaroğlu, Erdoğan'ın ODTÜ olaylarını istismar ettiğini iddia edip ODTÜ'yü yıpratmaya çalıştığını ifade etti. Kılçtaroğlu, ''Şimdi de kafayı ODTÜ'ye takmışlar. Hiç kimse unutmasın ODTÜ sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli markalarından birisidir. Gelişmekte ülkeler sıralamasında dünya 3'üncüsüdür. Dünyada sıralamaya ilk giren üniversitelerden birisidir. Şimdi öğrenci ve öğretim üyeleri üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar. Hiç kimse, özellikle de ODTÜ'lü kardeşlerime söylüyorum, sizin özgürlük anlayışını çok iyi biliyorum. ODTÜ'lüler bunu yapıyorlar. Hiçbir zaman, yıllardır orada namaz kılınıyor. Neden şimdi bir saldırı. Provakasyonlar yapılıyor. Gençlerimizin heyecanları istismar ediliyor. Rektörü, öğretim üyelerini suçluyorlar. Hiç kimse ODTÜ'de ibadet ettin diye saldırıya uğramadı. Provakasyonla tezgah kurmak istiyorlar, ODTÜ'lüler kendi üniversitelerine sahip çıkarlar. Her şeye maydonoz olan diktatör bozuntusu hemen konuşmuş. Sormuyor, istismar edecek ya. Gereğini yapın, diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. Bir AKP'linin söylediği yürek acıtıcıdır. ODTÜ'ye tankla, topla, TOMA'yla giremezsin, ODTÜ'ye girmek istiyorsan sınava gireceksin. Bileğin, gücün yetiyorsa alır girersin. Ötekileştirmeyi o kadar ileri taşıdılar ki toplum ayrıştı. Dünyanın en önemli bir üniversitesine alçakça, utanmazca saldırı yapıyorsunuz, kabul edilemez. Bunlar siber saldırı için bakanlar kurulu kararı çıkardılar. Siber saldırı varsa niye ODTÜ'ye saldırıyorsun? ODTÜ'yü yıpratacaklar ya, oraya saldırıyorlar. TÜBA'yı darmadağın ettiler. Şimdi üniversiteyi darmadağın etmeye çalışıyorlar. '' dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.