Büyükşehir Ankara Dergisi 600 Haftadır Başkentlilerle Buluşuyor         

2004 yılından beri aralıksız 12 yıldır Başkentlilerle buluşan Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı "Büyükşehir Ankara Dergisi" 600 sayısına ulaştı.

Büyükşehir Ankara Dergisi 600 Haftadır Başkentlilerle Buluşuyor         
23 Eylül 2016 Cuma 23:09



2004 yılından beri aralıksız 12 yıldır Başkentlilerle buluşan Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organı "Büyükşehir Ankara Dergisi" 600 sayısına ulaştı.
Dergi'nin Genel Yayın Yönetmeni Avni Kavlak, "Büyükşehir Ankara" Dergisinin 600 haftadır yayın hayatında olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in öncülüğünde yapılan ve yapılacak yatırımlar, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile sosyal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra ilçe belediyelerinin faaliyetlerini Ankaralılara aktarmanın gayreti içinde olduk. Dergimizin 600. sayısına ulaşmasından mutluluk duyuyoruz” dedi.   

Dergi'nin yayınlanmaya başladığı 2004 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında; Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Altındağ, Sincan, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerinin bulunduğunu kaydeden Kavlak, daha sonra bu 8 ilçeye, çıkarılan bir yasayla, Çubuk, Akyurt, Pursaklar, Bala, Elmadağ, Ayaş, Kalecik ve Kazan'ın eklendiğini, böylece Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren ilçe sayısının 16’ya çıktığını belirtti.

Kavlak, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanının daha da genişleyerek, tüm il sınırlarının dahil edildiğini hatırlatarak, şunlara değindi:

  “Bu durumda çevre ilçeler olarak nitelendirilen, Beypazarı, Polatlı, Nallıhan, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam, Haymana, Şereflikoçhisar ve Evren de Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanına dahil oldu. Böylelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları, 2 milyon 557 bin 594 hektara ulaştı. Bu miktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tam 5 katı bir alanı oluşturuyor.” 
 Dergi'de hizmet ve yatırım faaliyetlerinin yanı sıra Ankaralıların ilgiyle takip ettikleri “Sağlık”, “Bunları Biliyor musunuz”, “Dünden Bugüne Ankara Fotoğrafları”, “Spor”, “Bulmaca” gibi özel sayfaların da yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.