15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Ağustos ayına kadar sürecek olan yenileme çalışmaları başladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yenileme çalışmaları başladı
12 Haziran 2017 Pazartesi 09:56

Yenileme çalışmalarının başlatıldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 2 şerit trafiğe kapatılarak mevcut trafiğin karşı yönden alınan ek şerit ile 2 gidiş ve 2 geliş olacak şekilde düzenlenecek. 4 aşamada gerçekleştirilecek olan üst yapı yenileme çalışmaları en son 1991 yılında yapılmıştı. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısının 82 kişilik ekiple 3 vardiya halinde sürdürülecek. 7 gün 24 saat devam edecek olan çalışmalar 31 Ağustos tarihine kadar bitecek.

Çalışmalar kapsamında 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey çalışmasının yapılacağı ifade edildi. Köprünün ana açıklığında 40 milimetre olan asfalt, yapılacak yeni çalışmayla 25 milimetre mastik ve üzerine 25 milimetre taş mastik asfalt olmak üzere 2 tabakalı şekilde serileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.