GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına devredildi

GATA ve askeri hastanelerin devrine ilişkin belirlenen usul ve esasları kapsayan Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına devredildi
17 Ağustos 2016 Çarşamba 22:04

GATA ve diğer askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyordu.Öyle ki geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili,"Bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak.Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak."şeklinde konuşmuştu. GATA ve diğer askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasına ilişkin çalışmalar devam ediyordu.Sağlık Bakanlığı, KHK ile, bünyesine aldığı askeri hastaneler ve Gülhane Askeri Tip Akademisi GATA'ya ilişkin çalışmaları sonuçlandı.GATA ve diğer bütün askeri hastaneler resmen Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin yazı, 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.Yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, “Ekli ‘Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Asker Hastaneleri’nin Devrine İlişkin Usul ve Esaslar’ın yürürlüğe konulması; Sağlık Bakanlığı’nın 12/8/2016 tarihli ve 28358710 sayılı yazısı üzerine 669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin 107’inci maddesine göre Bakanlar Kurulu’nca 15/8/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.