Alaköprü Barajı KKTC'nin su ihtiyacını karşılayacak

Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulama Projesi ile ilgili konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin 7 bin 525 vatandaşımıza iş kapısı sağlayacağını söyledi.

 Alaköprü Barajı KKTC'nin su ihtiyacını karşılayacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mersin Anamur Alaköprü Barajı Sulama Projesi ile ilgili konuşan Orman  ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin 7 bin 525 vatandaşımıza iş kapısı sağlayacağını söyledi.

DSİ’nin Mersin Anamur’da yapacağı 83 bin 600 dekarlık alanı suya kavuşturacak projede Anaköprü barajından alınacak su ile zirai alana su sağlanacak. Projenin, Anamurlu çiftçilerin yüzünü güldüreceğini belirten Bakan Eroğlu 83 bin 600 dekarlık alanın suya kavuşması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliğinin ve üretim miktarının ciddi ölçüde artacağının altını çizdi.

Alaköprü Barajı’nın aynı zamanda KKTC’nin de uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Eroğlu, yıllık 75 milyon metreküp suyun Akdeniz’de bulunan boru hattı ile Girne’de bulunan Geçitköy Barajı’na ulaştırılacağını belirtti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.