Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi Vefa Buluşmasını Gerçekleştirdi

Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi Bir Vefa Örneği Sergileyerek Kurucu Yönetimden Bu Güne Görev Alanları Bir Araya Getirdi. Gecede Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, bir şehri imar etmenin yolunun başında irfan sahibi nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Ayrıca sitemiz yazarlarından ve sendikanın kurucularından İlhan Eranıl'da davetliler arasında idi.

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi Vefa Buluşmasını Gerçekleştirdi
29 Mart 2016 Salı 21:54

Eğitim Bir Sen Gaziantep şubesi sendikanın kurucuları, şube ve temsilciliklerde görev almış arkadaşlarını unutmadı. Şirehan Otel'de büyük bir katılım ile gerçekleşen geceye, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Nezir Gül, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Eğitim Bir Sen genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, sitemiz yazarlarından ve sendikanın kurucularından İlhan Eranıl'da davetliler arasında idi.  Gecede protokol konuşmalarından sonra plaket töreni düzenlendi. 

Gecede konuşan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eğitim Bir Sen'in geçmiş yıllarda çok önemli işler başardığını vurgulayarak, bundan sonra da bu tür başarılara hep birlikte imza atacaklarını ifade etti. 

Eğitim Bir Sen Şube başkanı Ahmet Gök konuşmasında; Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde, bir avuç kahramanın kurduğu örgütün -çorak topraklara ekilen tohumun koca bir çınara dönüştüğü-, Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası haline geldiğini, emek, hak, adalet ve özgürlük mücadelesinin teminatı olduğunu dile getirdi. Öldürseler ŞEHADET, sürgün etseler HİCRET, hapsetseler HALVET şuuruyla kenetlenmiş bireylerden teşekkül eden sendikamızın Ertuğrulları, Halime Hatunları, bu şuurlu ve imanlı topluluk sayesinde yarınlara umut ve güvenle baktıklarını belirtti. VEFA buluşması başlığı altında düzenlenen bu etkinliğin benzerlerinin Genel Merkez tarafından düzenlendiğini, ancak il örgütleri düzeyinde bir ilk olduğunu, bundan sonraki yıllarda da düzenlemek arzusunda olduklarını belirtti. Sendikaların materyalist ve pozitivist bir felsefeyle doğduğunu, ancak Türkiye’de Memur-Senle birlikte değerlerini mana köklerinden alan milli ve ahlaki bir anlayışın sendikacılık kavramıyla bütünleşmesi sayesinde bu çan eğrisinin vatan ve millet lehine değişim geçirdiğini, gerçek anlamda insanlık yararına mücadelenin dergâhları haline dönüştüğünü vurguladı. 

Sendika il örgütü olarak, öğretmen ve diğer personellere yapılan hizmetleri, açılan kursları, sosyal projeleri ve kültürel organizasyonları sıralayan GÖK, toplu sözleşmede yetkili sendika olarak elde ettikleri 44 kazanımın tüm kamu çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

Gaziantep’e yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete toplantıda yaptığı konuşmada, Memur-Senin büyük bir teveccühe mazhar olmasının altında, güçlünün yanında değil de haklının yanında olma düsturuyla hareket etmesi yattığını söyleyerek, Gaziantep’e hizmet etme gayesinde olduklarını, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun bu güne değin eğitime verdikleri olağanüstü katkının artarak devam edeceğine dair duyduğu inancı ifade etti.



Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin gecede gerçekleştirdiği konuşmada dikkat çekti. Eğitim Bir Sen olarak sadece özlük haklarıyla sınırlı bir sendika olmadıklarını ifade eden Sevin, hem özlük hem de özgürlük mücadelesi yapan bir sendika olduklarını belirtti. Geçmişte yapılan başarılara yenileri eklemek için çalıştıklarını belirten Sevin, bir şehri imar etmenin yolunun başında irfan sahibi nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.



Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Asım'ın Nesli'nin yetiştirilemeyeceğini ifade etti.. Mithat Sevin, "Ülkeyi imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz ülkeyi tahrip eder. Binlerce cana mal olan terör olayları, Taksim Gezi Parkı ayaklanması bunun neticesidir. Bu eğitim sistemiyle 'Asımın Nesli'ni, milli bir nesil yetiştirmek de mümkün değildir." dedi. Eğitim Sisteminde köklü değişikliklerin yapılmasını belirten Sevin, "Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi, ders kitaplarının yeniden yazılması, öğretmen yetiştirme sisteminin gözden geçirilmesi vb. çalışmaların bir an evvel yapılmasına ihtiyaç vardır." demişti ve Eğitim-Bir-Sen olarak, bu konuda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya, taşın altına elimizi koymaya hazır olduklarını sözlerine ekledi..







Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Dostlar her zaman anılır. Allah kadim dostlar nasip etsin.