Sağlığınız ve Haklarınız Güvencemizde

Sağlığınız ve Haklarınız Güvencemizde

Sağlığınız ve Haklarınız Güvencemizde
14 Eylül 2016 Çarşamba 23:15

 

            Kürtaj kelimesini her kim olursa olsun duymayan yoktur. Toplumda yerleşmiş olan manası ile çoğu kişi kürtajı bebeğin alınması olarak bilir. Oysa kürtaj istenmeyen durumların yanı sıra gebeliğe son verilmesini gerektirecek vücut problemleri, rahatsızlıklar ve bulgularda da uygulanan tıbbi bir yöntemdir.

 

            Kürtaj bir tekniktir. Kelime manası temizleme, kazımadır. Örneğin diş hekimleri de dişlerde biriken lezyon tortularını temizlerken kürtaj işlemi uygularlar. Kürtaj sözcüğünün asıl hali 'küretaj' dır. Ancak Türkçe içinde kürtaj biçiminde yerleşmesi bu şekilde kullanımına neden olmuştur. Kürtaj terimi tıp içinde hemen hemen her alanda kullanıldığı gibi dilimizde en bilinen anlamıyla Kadın Hastalıkları ve Doğumda da kullanılır. Kürtaj, rahmin içinden dokuları bir takım yöntemler ile almayı ifade eder. Alınan bu dokular hastalıklı olabildiği gibi gebelik sonucu oluşan dokular da olabilir.

 

             Ankara bünyesinde hizmet veren kurumumuz alanında uzman doktor ve sağlık görevlilerinden oluşmaktadır.  gibi metrapol bir şehirde belki çoğu yerde verilen bir hizmettir ancak kurumumuz sizlere en sağlıklı, en güvenli ve en etik çerçevede bu tedaviyi sunmaktadır. Kürtaj genellikle kadınlar üzerinde korkuya neden olan bir işlemdir.

 

             Kürtajın ilk aşaması tetkik ve muayenelerdir. Gerekli test ve ultrasonel işlemlerden sonra hasta idrarını yaparak mesanesini boşaltır. Hasta bu aşamada özel bir önlük giyer ve jinekolojik muayene masasına alınır. Jinekolojik muayene masası özel tasarlanmış bir muayene alanıdır. Hastanın bacaklarını özel bölmelere yerleştirecek bir biçimde yatmasına olanak tanır. Daha sonra hasta genel anestezi ile tamamen uyutulacağı gibi aynı zamanda lokal anestezi de uygulanabilmektedir. Rahim ağzının her iki yanına enjekte edilen ilaç ile bölge uyuşturulur ve tedavi uygulanır. Hasta bu işlemler sırasında herhangi bir ağrı yahut sızı duymaz.

 

            ve tedavi merkezimizde yalnızca gebelik sonlandırmaya yönelik kürtaj değil rahimde ortaya çıkan rahatsızlıklar, kanamalar, menopoz sonrası hastalıklar ve bunların teşhisi amaçlı kürtaj yapılabilmektedir. Probe kürtaj, fraksiyone kürtaj, revizyone kürtaj uygulanabilen tedaviler arasındadır.

 

            Kurumumuzda uygulanan bir diğer tedavi labioplastik müdahaledir. Rahimdeki asimetriklikler, yapı bozuklukları, sarkık görünüm kişinin yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra tahriş, yanma, ağrı gibi problemlere de yol açar. Labioplasti tedavisi ile bu şikâyetler ortadan kaldırılmakta ve rahimdeki yapı bozuklukları estetik müdahale ile düzeltilmektedir. Labioplasti lokal anestezi ile 30 dakikada uygulanan bir müdahaledir.

 

            Ancak daha hassas bünyeye sahip kişilerde genel anestezi ile hasta tamamen uyutulabilir. Genel anestezi uygulanması durumunda hastanın gün boyu hastanede kalması tavsiye edildiğinden tedavi sonrası hastanede kalma gerekebilir. Müdahale sonrası dikiş alımı gerekmez. ile sizlerde sorunsuz hizmet alabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.