Hastanenin Radyoloji bölümünde çalışanların hepsi Tiroit kanseri oldu

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde çalışan 12 röntgen teknisyeninin tiroid kanserine yakalandığı iddia edildi.

Hastanenin Radyoloji bölümünde çalışanların hepsi Tiroit kanseri oldu
09 Haziran 2016 Perşembe 12:58

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde çalışan 12 röntgen teknisyeninin tiroid kanserine yakalandığı iddia edildi.

Türk Sağlık-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yaparak çalışma ortamında gerekli önlemlerin alınıp alınmadığının araştırılması için müfettiş talebinde bulundu. Hastanenin Kulak Burun Boğaz Bölümüne sevk edilen hastalarda tiroid (Tiroid Papiller CA) kanser teşhisi konulduğu ileri sürüldü.

İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi bu yapılan teşhisin ardından herhangi bir inceleme yapılmadığına ve hiçbir önlem alınmadığına belirterek "Radyasyon doz ölçümlerinin mevzuata uygun olarak yapılmadığı, birimde meslek hastalığına sebep olabilecek ortamın bulunduğu sabittir. Zira 12 personelin aynı hastalığa yakalanması bu durumu ortaya koymaktadır. Ancak konuya ilişkin olarak hiçbir adım atılmamış hiçbir önlem alınmamıştır." denildi.

Teknisyenlerdeki kanser teşhisinin sebeplerinin incelenmesi yapılması,durumun araştırılarak gerekli önlemlerin bir an önce alınması için müfettiş gönderilmesi için başvuruda yapımasının adından Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "12 röntgen teknisyenimizin çalışma şartları nedeniyle tiroid kanserine yakalanması Sağlık kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliğinin halini anlatmaya yeterlidir. Ne yazık ki sağlık çalışanlarının sağlığı önemsenmiyor. Gerekli önlemler bir türlü alınmıyor. Çalışma ortamlarının oluşturulmasında ve çalışanların sağlığının korunmasında hassas davranılmıyor. Umarız ki Çalışma Bakanlığı bu konuda gerekli hassasiyeti gösterir ve yaşanan bu durumun hesabı sorulur." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sallama - 8 yıl önce
Sizde inandınız değil mi? Bir araştırın yahu. Hepsi radyasyona maruz kalmış ve hepsi tiroid kanseri olmuş. Enfeksiyon mu bu? İş sağlığı taramalarında 2 kişide tespit edilmiş. 12 değil.