Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Nursel'in Mutfağı 15 Şubat 2016 Pazartesi bölümünü izle

Show TV'nin sevilen yemek programı Nursel'in Mutfağı haftaya yine güzel yemek tarifleri ile başlayacak. Her bölüm bir şehre ve bir mutfağa konuk olan Nursel Ergin, bugün de Malatya mutfağına konuk oldu. Peki Nursel'in mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Son bölümde neler oldu? Nursel'in Mutfağı son bölüm izle.

Nursel'in Mutfağı son bölümde hangi yemek tarifleri verildi? Nursel'in Mutfağı 15 Şubat 2016 Pazartesi bölümünü izle
15 Şubat 2016 Pazartesi 11:46

Nursel'in Mutfağı yemek programı gündüz kuşağına farklı bir anlayış getiriyor. Her bölüm bir eve konuk olan Nursel Ergin, bir akşam yemeğinde ne olması gerekiyorsa o yörenin yemeklerini o evde ev sahibi ile birlikte yapıyor ve izleyicilere sunuyor. Klasik yemek programlarından en büyük farkı da sohbeti, neşesi ve samimiyeti olsa gerek. 

Postmodern Film Production'ın yapımcılığını üstlendiği Nursel'in Mutfağı, haftaiçi her gün 12.00'da Show TV ekranlarında izleyenleri ile buluşuyor. Her bölüm birbirinden güzel yemek tarifleri ile izleyenleri güzel sürprizler bekliyor.

Peki, Nursel'in Mutfağı programında 15 Şubat Pazartesi son bölümde neler oldu?

Antakya Mutfağı yemek tatları bir başka olur. Ispanaklı yoğurtlu yöresel bir lezzet ile başlayacak tarifler, farklı bir poğaça tarifi, yörenin en çok sevilen tatlısı ile devam edecek. Antakya'nın meşhur kebap tarifi ile bugünün son tarifi olacak.

Show TV'nin beğenilerek izlendiği yemek programı Nursel'in Mutfağı hafta başına yine keyifli bir programla geliyor. 15 Şubat Pazartesi günü Nursel'in Mutfağı'nın konuğu Malatya'dan Zuhal Hanım oluyor. Malatya yöresinin seçili lezzetlerinin sunulacağı program izleyicinin iştahını arttıracak. Yemek yapmanın püf noktalarını keşfetme güzel vakit geçirmek için Nursel Ergin'le hazırlanan bugünün tariflerini mutlaka izleyin. Yapımcılığını Postmodern Film Production’ın üstlendiği “Nursel’in Mutfağı”, Pazartesi günü başlıyor. Nursel Ergin’in sunumuyla renk katacağı programda; her yöreden farklı lezzetler sunulacak. Her gün ayrı bir yöreden elinin lezzetine güvenen bir ev hanımının konuk edileceği “Nursel’in Mutfağı”’nda, o yöreye ait hazırlama metotları ile en az dört yemeğin yapılışını izleyeceksiniz.

Türkiye'nin kayısı cenneti Malatya'dan konuk olan Zuhal Hanım hangi tarifleri hazırlayacak bir bakalım.

KÖMBE: Malzemeleri kıyması,salçası ve cevizi kat kat serilerek hazırlanacak olan Malatya'nın Meşhur Kömbe tarifi ile güzel bir başlangıç yapılacak. Önce iç hazırlanacak sonra yufkalar açılacak. Devamını 15 Şubat Nurselin Mutfağı'nda izleyin.

SIKMA KÖFTE: Zuhal Hanım'ın mutfağından reyhan kokulu bir tarif gelecek. Kısırlık bulgurları hazırlayın. Mini köfteler hazırlanacak ve haşlanacak. Lezzetli hali mutfağınızda.

CEVİZLİ EL TATLISI: Malatya'nın meşhur el tatlısını tatmadan olmaz. Ceviz ve tarçın ile hazırlanan şerbetli tatlı karşınızda olacak.

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE: Bir çok içli köfte tarifi izlediniz. Bu kez etsiz sebzeli içli köfte tarifi sizlerle olacak.

15 Şubat Pazartesi Malatya'dan Zuhal Hanım mutfağının en lezzetli tariflerle evlerinize konuk oluyor. Nursel'in Mutfağı'nı kaçırmayın.

Show TV'yi canlı İzlemek için TIKLAYINIZ 

MALATYA KOMBE TARİFİ

MALZEMELER
Hamuru İçin;

Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;

Yarım kilo dana kıyma
4 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Yedibahar
1 çay kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Tuz

Unlu Harcı İçin;

1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un

Üzeri İçin;

1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
İçi için tavaya yağı koyup üzerine kıymayı ve suyu ekleyip kavurun. Soğanları yemeklik doğrayıp kavrulan kıymaların üzerine ekleyin. Baharatını ve tuzunuda ekleyip hepsini birlikte kavurup soğutun. Unlu harcı için, başka bir tavaya yağları koyup eritin. Eriyen yağa unu ekleyip kavurun. Hamuru için, yoğurdu, tuzu ve suyu bir kaba koyup karıştırın. Ununu da ekleyip yoğurun. Yoğrulan hamuru bezelere ayırın ve sonrasında açın. Açtığınız hamurların her katına unlu harçtan, 4 katta birde kıymalı harçtan koyarak üst üste dizin. Dizdikten sonra tepsiye yerleştirin. Üzeri için, salça yoğurt ve yağı bir kaba koyup karıştırın. Hamurun üstüne dökün. Son olarak hamurları kare kare kesip fırına vererek pişirin.

SIKMA KÖFTE YAPILIŞI 

MALZEMELER
Köftesi İçin;
5 su bardağı yarma
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 adet kuru soğan
8 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı kuru reyhan
Aldığı kadar ılık su

Sosu İçin;
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su

Üzeri İçin;
Kuru reyhan

HAZIRLANIŞI
Yarma bulgur ve tuzu bir kaba koyup üzerine de su ekleyerek ıslatın. Islandıktan sonra soğan ve maydanozu doğrayıp üzerine ekleyin. Son olarak tuzu ve kuru reyhanı da ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonrasında yuvarlanan köfteleri haşlayın ve süzün.
Sosu için, soğanları halka halka doğrayın. Yağları tencereye koyup üzerine doğranan soğanları ekleyip kavurun. Karamelize olan soğanlara salçayı ve suyu koyup hepsini birlikte karıştırın. Süzdüğünüz köfteleri sosa ekleyip hepsini birlikte pişirin. Piştikten sonra üzerine kuru reyhan serperek servis edin.

ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
Köftesi İçin;

4 su bardağı yarma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç Harcı İçin;

2 adet kuru soğan
3 bağ ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı yedibahar
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;
Tereyağı
Pul biber

HAZIRLANIŞI
Yarma, bulgur ve tuzu bir kaba koyup karıştırın. Üzerine su ekleyip ıslatın ve biraz bekletin. İç harcı için, soğanları ve ıspanakları doğrayın. Bir tavaya yağları koyup soğanları ekleyip kavurun. Kavrulan soğanlara ıspanakları, yedibahar ve tuzu da ekleyip hepsini birlikte kavurun. Kavurduktan sonra soğutun. Dinlenen hamuru yoğurun. Yoğurduktan sonra ufak parçalar koparıp içini açın. Soğuyan iç harçtan içine koyup ağzını kapatın. Kapattığınız köfteleri haşlayıp bir kaba alın. Son olarak tereyağı eritip, pul biber ekleyip, üzerine dökerek servis edin.


CEVİZLİ EV TATLISI

MALZEMELER
Hamuru İçin;

2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin;

1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Kızartmak İçin;
2 su bardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan şerbeti soğutun. Hamuru için yoğurdu bir kaba koyup üzerine yumurta, karbanot, tuzu ekleyip karıştırın. Unu da ekleyip hepsini birlikte karıştırıp yoğurun. İç harcı için, cevizleri rondodan geçirerek ufaltın. Ufalanan cevizlere tarçın ekleyip karıştırın. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırın ve açın. Açtığınız hamurları bir kapak yardımıyla yuvarlak sekilde kesin. Kestikten sonra içine iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Uçlarına çatal yardımıyla bastırın. Sonrasında hamurları bol yağda kızartın. Kızardıktan sonra, şerbete batırarak servis edin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Guljahan ben Turkmenistanly hep sizi izlyorym sizden cok memnunym - 8 yıl önce
Ben sizi we siziñ ekiwiñizi cok sewyoryn