Sonik patlama ilk Kayseri'de denenmiş!

Darbe girişimi gecesi Ankara ve İstanbul'daki F-16'ların ses seviyesini aşarak meydana getirdiği sonik patlamanın ilk Kayseri'de denendiği ortaya çıktı.

Sonik patlama ilk Kayseri'de denenmiş!
25 Temmuz 2016 Pazartesi 11:28

15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gecede Ankara ve İstanbul semalarında ses seviyesini aşarak çıkan bomba sesine benzeyen seslerle korku dolu anlar yaşanmıştı.  F-16'ların ses seviyesini aştığı zaman meydana gelen ve patlama gibi ses çıkaran sonik patlamanın ilk denemesinin 12 Nisan’da Kayseri’de, Kayserili Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın doğum yeri olan Pınarbaşı İlçesi’nden başlayıp Kapadokya'da, Malatya veya Konya’dan kalkan bir jet tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü 14 Nisan’da yazı yazılmasının üzerine Kayseri Garnizon Komutanı ve 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’a, "Bir jetimiz ses duvarını aşmış. Bunlar olağan ve olur şeyler. Bunu neden yazıyla döktünüz" dediği ve Kulular'ın ise bunun normal olmadığını dile getirmesi üzerinede Garnizon Komutanı, "Nasıl korktunuz ?" diye espri yaptığı belirtildi.

İşte Emniyet Müdürlüğünün Valiliğe gönderdiği 12 Nisan'daki uçuş ile ilgili yazı:




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.