Sağlık Bakanlığı'ndan sahte hemşire açıklaması

Adana'da, Suriyeli bir çocuğun babası tarafından sevk edildiği hastaneye kucağında götürülmesine ilişkin soruşturmada tespit edilen sahte hemşirenin, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan sahte hemşire açıklaması
03 Kasım 2016 Perşembe 15:33

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden, Suriyeli 7 yaşındaki Emine El İlevi'nin babası tarafından sevk edildiği hastaneye kucağında götürülmesine ilişkin soruşturmada, bu kişilere eşlik eden 21 yaşındaki Kamze Hazır'ın hemşire olmadığının belirlenmesinin ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "sahte hemşire" Kamze Hazır'ın Adana Devlet Hastanesine ilk kez yoğun bakımda yatarken vefat eden bir hastanın yakını olarak geldiği hastanede düzenli olarak refakatçi gibi bulunduğu bu süreçte de kendisini farklı bir hastanenin hemşiresi olarak tanıttığı ve hastane personeliyle sosyal ilişki kurduğu ifade edildi.

Kamze Hazır'ın hastanenin özellikli alanlara girişinin bulunmadığını aktarıldığı açıklamada;

"Hastanemizde bulunan özellikli birimlerde çalışan sağlık çalışanları ve stajyerler birbirlerini tanıyacak şekilde belirli sayıda bulunmakla beraber kendisini sahte sağlık çalışanı olarak tanıtan herhangi birisinin bu alanlara girişi mümkün olamaz ve ifşa olurlar. Yine özellikli birimlerimizin kapıları şifrelidir ve ancak tanıtım kartlarıyla giriş yapılabilir. Bu bağlamda, haberde bahsedildiği gibi Kamze Hazır isimli şahsın, servislerde dolaştığı veya ameliyathaneye girdiği yorumların gerçeklikle ilgisi yoktur. Yapılan soruşturma esnasında bu durum güvenlik kameraları tarafından da teyit edilmiştir.

Süreçle ilgili Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.