Obama'ya kırmızı halı serilmedi! Obama tepkileri azaltmaya çalıştı!

G20 zirvesi için Çin'e giden Obama'ya kırmızı halı serilmedi.

Obama'ya kırmızı halı serilmedi! Obama tepkileri azaltmaya çalıştı!
04 Eylül 2016 Pazar 21:06

ABD Başkanı Barack Obama, gazetecilerden, G20 zirvesi için gittiği Çin'de havaalanında yaşanan gerginliği "büyütmemelerini" istedi.

Havalanında Obama'ya kırmızı halı serilmedi. Obama, uçağın gövdesinden açılan küçük merdivenlerden inmek zorunda kaldı.

Başkanlık uçağı Air Force One'ın inişinden sonra Amerikalı gazeteciler engellenirken Obama'nın heyetindeki bir yetkiliyle, Çinli yetkili arasında tartışma yaşandı. Amerikalı yetkilinin protokol kurallarına aykırı davranıldığını söylemesi üzerine Çinli yetkilinin "Burası bizim ülkemiz" diye bağırdığı duyuldu.
Ancak Barack Obama, bunun Çin-ABD ilişkilerini gölgeleyecek kadar önemli bir olay olmadığını söyledi.

Obama, havaalanında gerginlik yaşanmasının, ABD'de gazetecilere farklı davranılmasından kaynaklandığını belirterek "Bizim için gazetecilerin işlerini yaparken engellenmemesi ve soru sorabilmeleri önemli. Gezilere çıkarken değerlerimizi ve ideallerimizi arkada bırakmıyoruz. Ama bu sürtüşmeye neden olabiliyor" dedi."
 
obama ya kırmızı halı serilmedi ile ilgili görsel sonucu
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.