İftar Menüleri Ramazan 19. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Domates çorbası nasıl yapılır? Manisa kebabı nasıl yapılır? Kalbura bastı nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 19. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
14 Haziran 2017 Çarşamba 09:38

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 19. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan domates çorbası, manisa kebabı ve kalbura bastı tatlısı tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

19. Gün örnek iftar menüsü:

Domates çorbası tarifi

Malzemeler:

1 kg. Domates

2 tepeli yemek kaşığı un

2 su bardağı et suyu

1 küçük çay bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

Arzuya göre kişniş, nane veya doğranmış maydanoz

Tuz

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soyup, irice doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyunu ekleyip ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.

İyice yumuşayan domatesleri blendırdan çekin. Eğer çekirdekleri sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirin. Un ve yağı beraber tencereye alın. Un hafif pembeleşene kadar kavurun.

Domatesi, ezilmiş 1 diş sarımsağı ve et suyunu ekleyip hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın. (unun topaklanmaması için önce bir bardak soğuk su koyarak tel çırpıcıyla çırpın sonra sıcak domates püresini ekleyin yoksa un sıcak püreyle birleşince topaklaşır)

Kaynara çıktıktan sonra normal çorba kıvamına gelene kadar kaynar su ilave edin. 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Sütünü ilave edip, bir taşım daha kaynatın.

Manisa Kebabı (Bohça kebabı) tarifi

Malzemeler:

750 gr. Süt danası kuşbaşı et

2 orta boy domates

3 çorba kaşığı erimiş tere yağ

2 orta boy kuru soğan

2 adet sivri biber, bir tutam karabiber

Bir tutam tuz

Krep hamuru için:

3 irice yumurta

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı erimiş tere yağ

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı ilave un

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Düdüklü tencereye et, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber, soyulup küp şeklinde doğranmış 2 domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2 – 3 parçaya bölünmüş mantar koyup karıştırılır. Kapak kapatılıp ocağa koyulur. Buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.

Başka bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ, un azar azar süt koyup ezilir. Sütün tamamı koyup sulu bir hamur yapılır. Küçük tava yağlanır

Bu hamurdan küçük bir kepçe alınarak tavaya yayılır, pişince ters çevrilir. Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap koyulur. İkiye katlanır. Servis tabağına dürüm şeklinde sırt sırta yerleştirilir.

İsterseniz manisa kebabınınız üzerine 1  su  bardağı  süt, 2  yemek  kaşığı  tereyağ, 2  yemek kaşığı  sıvı yağ ve  1,5  yemek  kaşığı  un ile beşamel sos yapıp dökebilirsiniz. Sosu bohçaların üzerine döküp kaşar peyniri serpin ve 180 santigrat derecede pişirin.

Kalbura bastı tarifi

Malzemeler

1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta

1 silme çay kaşığı tuz

1 çay bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı kabartma tozu (Kaşıklar silme olacak)

4 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 dilim limon

Bir fiske tuz

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dk kadar kaynatın. Şurup orta kıvamda olmalı. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur içinse zeytinyağı ve eritilmiş tereyağını karıştırma kabına alın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla çırpın. Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonat ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Rendenin ince tarafına koyup, el ayanızla aşağı doğru bastırarak hamuru açın.

İçine bir kaç parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve üst kısmına dokunmadan yanlardan tutarak hamuru tepsiye dizin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın.

190 derecelik önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün.  Tatlı sıcak, şerbet soğuk olması gerekiyor.

Yeniden fırının içine koyun. Şerbet hemen soğumasın fakat tatlı hamur da olmasın diye fırın kapağını kapatmayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.