İftar Menüleri Ramazan 12. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Tepsi kebabı nasıl yapılır? Közlenmiş domates çorbası nasıl yapılır? Laz böreği nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 12. Gün 2017 - İftarda ne pişirsem?
07 Haziran 2017 Çarşamba 09:00

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 12. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Közlenmiş domates çorbası, Tepsi kebabı ve Laz böreği tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Özellikle misafir gelmesi durumunda bayanlar ne pişirsem telaşına kapılıyor. Sizlere fikir oluşturacak her güne özel menüler ve tarifler düzenledik. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

12. Gün örnek iftar menüsü:

Közlenmiş domates çorbası

Malzemeler:

14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş

1 soğan

1 baş sarımsak

1 litre kaynamış su

Tuz

Karabiber

Taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

İlk başta domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına yerleştirin. Malzemeleri 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.

Közlenmiş soğan ve sarımsakları soyun ve soğanları doğrayın. Az zeytinyağı ya da tereyağı ekleyerek tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin. Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ekleyerek servis yapın.

Tepsi Kebabı tarifi

Malzemeler

600 gram orta yağlı kıyma

50 gram kuyruk yağı

1 orta boy soğan

1 adet kırmızı kapya biber

2 büyük diş sarımsak

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

1 tatlı kaşığı salça

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

3 adet domates, 3 adet yeşil biber

Yapılışı:

Yemeğin yapılışına soğan, sarımsak, kırmızı biber ve maydanozu robottan geçirerek başlayın. Kuyruk yağı kıyma tuz ve baharatları da ekleyip robotu yeniden çalıştırın. Malzemeleri çok fazla karıştırmayın yoksa et sertleşebilir.

Bir tepsiyi zeytinyağı veya tereyağı ile yağlayın. Kebap harcını tepsinin ortasına koyup elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. Bir kasede salça su ve zeytinyağını karıştırın. Kıymanın üzerine sürün. Kıymayı bıçakla dilimleyin.

Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri istediğiniz gibi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Laz böreği tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

Bir fiske tuz

Aldığı kadar un

Muhallebisi için;

1 litre süt

1 yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

Karabiber

Şerbeti için;

5 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Tatlının yapımına şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve toz şekeri derin bir tencerede, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu ekleyip soğuması için ocaktan alın.

Şerbet soğurken tatlının muhallebisi için; süt, yumurta sarıları, un, mısır nişastası, toz şeker ve bir tutam kadar karabiberi bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız muhallebiyi, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir mikser ya da el blenderı yardımıyla karıştırarak soğutun.

Süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 14 alta 14 üste olacak şekilde bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılıp üst üste konur. 14 beze tek seferde tepsi büyüklüğünde açılır. Diğer taraftan tereyağ- sıvıyağ karışımı hazırlayın. Yağladığımız tepsimize hamuru serip üzerine hazırladığınız muhallebiyi serin. Diğer 14 bezeden de tepsi büyüklüğünde açın ve muhallebilerin üzerine serin. Laz böreği hamurunuzu dilimleyin. Her dilimin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gelecek şekilde dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerinde gezdirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.