Fetö'cü 100 kişi tahliye edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak, FETÖ soruşturmasında tutuklanan hakim ve savcılardan itirafçı olan yaklaşık 100 kişiyi tahliye ettiklerini açıkladı.

Fetö'cü 100 kişi tahliye edildi
04 Kasım 2016 Cuma 17:50

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, soruşturma kapsamında tutuklanan hakim ve savcılardan yaklaşık 100'ünü itirafçı olmaları nedeniyle tahliye ettiklerini söyledi. Kodalak, şu anda cezaevinde hakim ve savcılardan itirafçı olup da tutukluluğu devam eden kimse kalmadığını aktardı. Kodalak, doyurucu, ikna edici, örgütün çözülmesine yardımcı bilgiler içeren itiraflarda bulunan, aralarında üst düzey yargı üyelerinin de bulunduğu hakim ve savcıların bırakıldığını açıkladı.

Kodalak "Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse de Başbakanımız, FETÖ üyelerine açık çağrıda bulundular. 'Gelin Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olun, devletin adaletine sığının, açıkça bildiklerinizi anlatın, itirafçı olun' diye zaman zaman çağrıda bulunuyorlar. Bu çağrıların faydası oldu, örgüt yavaş yavaş çözülmeye de başladı. Bizim çok ciddi anlamda itirafçılarımız var. Şu anda yargıdaki itirafçılar 300'ün üzerine çıktı" ifadelerini kullandı.

Kodalak, FETÖ üyelerinin zaman içinde çözüleceğini öngördüklerine işaret ederek, "Çünkü hala ümitliler, aralarında bir 'Kasım' muhabbeti gidiyor, cezaevinden bazı duyumlar bize geliyor veya haberleşmelerini yakalıyoruz. Ama zaman geçtikçe bunların ümitleri bitecek, kırılacak. Üç ay içerisinde epey itirafçımız oldu, bu sayı mutlaka artacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.