DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu yakalandı

Terör operasyonunda DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından biri olan C.S.E ve örgütün 7 önemli ismi daha yakalandı.

DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu yakalandı
07 Ekim 2016 Cuma 13:21

İstanbul'daki terör operasyonunda DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından biri olan C.S.E yakalandı. Yurt dışı ile bağlantılarını sağlayan kişininde C.S.E olduğu iddia ediliyor.
 

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sayesinde İstanbul'da bir kişinin öldürülmesi, bir kişinin yaralanması, polise ve vatandaşlara yönelik silahlı saldırı, tehdit, darp, gasp, molotof kokteylli saldırı olaylarına karışan DHKP-C üyelerinin önemli isimlerine ulaşıldı. Terör örgütünün önemli isimlerinden olan C.S.E'nin örgütün merkez komitesi içerisinde de olduğu tespit edildi.

Ekiplerin belirlediği isimlerden M.C'nin örgütün para ilişkilerini koordine ettiği ve para topladığı,  S.F'nin stanbul'un birçok bölgesinde yönetici olarak görev yaptığı ve sözde milis güçlerini içiresinde yer aldığı Ç.A ve C.K'nın örgütün mahalli alan yapılanması içerisinde yer aldığı, İ.A, G.K ve A.T'nin de milis güçleri içerisinde görev aldıkları, örgüt adına birçok cezalandırma olaylarına karıştıkları, korsan gösteri düzenledikleri tespit edildi.

Emniyetteki sorgularından sonra adliyeye gönderilen 8 kişi tutuklandı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.