Çocuğuna bakmak isteyen memura müjde

Çocuğuna bakmak isteyen memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı verilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı. Sadece anne değil babada bu haktan yararlanabilecek.

Çocuğuna bakmak isteyen memura müjde
26 Mayıs 2017 Cuma 17:50

Çocuğuna bakmak isteyen memurlar için yarı zamanlı çalışma hakkı için yapılan çalışma tamamlandı. Bakanlar Kuruluna sunulan uygulamanın en geç Haziran ayında başlaması bekleniyor.

Uygulamanın hayata geçmesi ile sadece bu haktan anneler değil babalarda yararlanabilecek. Özel sektör çalışanları ve kamu işçilerinden sonra, uygulama memurlar için de başlıyor.

Doğum izninden sonra bu haktan yararlanabilecek olan anneler, çocuğu ilkokula gidene kadar devam edecek. Eğer anne çalışmaya devam ediyorsa baba, uygulamadan yararlanabilecek. Böylece geliri yüksek olan eş çalışmaya devam edebilecek. Kritik görevde olduğu için eşlerden biri izin kullanamadığında da diğeri kullanabilecek.

Müjdeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili "Doğum yapmış annelerin çocuğunun 6 yaşına gelinceye kadar yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili memurların da bu beklentisi konusu bakanlar kurulunun imzasında" diye açıklama yaptı. 

Sadece anneyi değil babayı da kapsayan uygulama için Müezzinoğlu, " Anneler kadar babalar da sorumlu çocuklar babayı her zaman eksik hissediyorlar biraz da baba sorumluluk alırsa eşit müşterek olacak" dedi. 

Yarı zamanlı çalışmak isteyenler kurumlarına dilekçe ile başvurabilecek.

Kaynak: TRTHABER 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.